Het handige aan lunch wraps is, dat door het oprollen de ingrediënten er niet tussenuit vallen zoals bij een boterham. Perfect voor onderweg! De wraps smeren we in met een heerlijke combinatie van crème fraîche en Harissa waardoor ze dichtgeplakt blijven zitten en je ze goed in een broodtrommel kunt bewaren.

Wil je een koolhydraatarme lunch wrap maken? Bekijk dan eens deze omelet egg rolls. Hier gebruiken we een omelet als wrap.

Lunch wraps voor onderweg

Ik ben enorme fan geworden van deze wraps. Dat komt omdat het eigelijk een gezonde salade is, maar dan opgerold in een volkorenwrap waardoor de salade super eenvoudig zonder bestek gegeten kan worden. De dressing is wat dikker dan bij een normale salade, we gebruiken hem om de wrap mee dicht te plakken. Werkt perfect! Vouw de wrap in een stuk zilverfolie en je kunt hem overal tevoorschijn toveren waar en wanneer je maar wilt.

Deze lunch wraps maken het nog eenvoudiger om voldoende groente binnen te krijgen. Dus allemaal proberen! Ze zijn makkelijk om te maken en kunnen prima een paar dagen in de koelkast liggen. Na drie dagen smaakte hij nog net zo lekker. Voor het recept gebruiken we geraspte biet en geraspte wortel. Dit scheelt veel tijd als je ze gaat maken. We willen graag laten zien dat gezond eten niet veel tijd hoeft te kosten dus daarom hebben we daar voor gekozen. Als je meer tijd hebt is het nog beter om de wortel en biet zelf te raspen. Scheelt ook weer plastic verpakkingsmateriaal.

Lunch wraps gevuld met groente en lekkere dressing

Harissa

Ik had er nog niet eerder van gehoord maar het is echt erg lekker. Ik zag de potjes staan toen ik zocht naar de volkorenwraps en dacht, dat ga ik eens proberen. De Harissa is pittig en kruidig en combineert daardoor goed met de frisse crème fraîche. Het geeft de wraps hun smaak. De Harissa die we gebruikt hebben is rood van kleur en van het merk “al’fez‘. De volkorenwraps zijn van SantaMaria. Beide verkrijgbaar bij de AH in het schap bij de oosterse producten enzo.

Gezonde lunch wraps

Heerlijke lunch wrap met veel groente
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 6 Volkoren wraps
  • 100 gr Boerenkool - voorgesneden, waar je normaal stamppot van maakt
  • 200 gr Linzen - stazak HAK
  • 100 gr Spinazie - vers
  • 100 gr Wortel - geraspt
  • 100 gr Biet - geraspt
  • 1 el Olijfolie
  • 6 el Crème Fraîche
  • 6 tl Harissa

Zo maak je het

  • Hak de spinazie fijn en doe in een ruime kom
  • Spoel de linzen af, laat ze uitlekken en voeg toe aan de spinazie
  • Voeg de boerenkool, de wortel, de biet en de olijfolie toe en schep door elkaar
  • Pak een wrap en schep hier een eetlepel Crème Fraîche en een theelepel Harissa op
  • Smeer uit over de wrap (mag best een lekkere laag zijn)
  • Pak een flinke hand van het groentemengsel en leg dat in een hoop van links naar rechts
  • Vouw de wrap er strak om heen en vouw hem dicht
  • Herhaal totdat de wraps en de groenten op zijn
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Sven