Griekse salade met feta en olijven
Dit recept voor Griekse salade is simpel, snel en heerlijk. De frisse komkommer en tomaat, de zoute smaak van olijven, de lichte uiensmaak van de bosuitjes en de zachte smaak van feta: een voedzame Griekse salade maken is echt heel simpel en het smaakt verrukkelijk! Wij houden deze salade basic met alleen wat olijfolie en Provençaalse kruiden, ook met enkel peper en zout als strooisel is dit salade recept erg lekker. Meestal wordt veel rode ui toegevoegd aan een klassieke ‘choriatiki’, maar aan deze variant met bosui hou je geen ui smaak in je mond over. En dat is wel zo prettig als je deze salade als lunch nuttigt op je werk. :-)
Griekse salade met feta en olijven
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 1 Komkommer
- 4 Tomaten
- 150 gr Feta
- 100 gr Olijven
- 2 Bosuien
- 2 el Olijfolie
- 1 el Provencaalse kruiden
Zo maak je het
- Snijd de komkommer over de lengte doormidden, snij de helften weer over de lengte doormidden. Snijd vervolgens in kleine partjes
- Snijd de tomaten in blokjes en de bosui in kleine ringen
- Meng de komkommer, tomaten en bosui in een schaal, voeg de olijven en olijfolie toe en roer door elkaar
- Snijd de feta in blokjes
- Verdeel de salade over twee borden en verdeel de blokjes feta over de salade. Strooi er als laatst wat Provençaalse kruiden overheen
Print dit recept
Porties: 2
Heerlijk. Wat maken jullie onwijs lekkere gerechten. Nu sinds 3 weken aan het koken volgens jullie gerechten en veel meer energie! Bij dit gerecht heb ik nog iets knoflook toegevoegd. Dat maakte het helemaal af. Genieten.
Dankje! En leuk om te lezen dat je meer energie hebt. Goede tip van de knoflook :-)