Haringsalade met appel en ei
Veel mensen eten haring met uitjes uit het vuistje, of in stukjes met ui en augurk, of op een wit bolletje. Maar je kan nog veel meer lekkere gerechten maken met haring, zoals dit haringsalade recept: haringsalade met appel en ei, ui, augurk en dille.
Het lijkt misschien een rare combinatie, haring en ei, maar het smaakt verrassend lekker! En het is super voedzaam. Haring is natuurlijk erg gezond, maar ei bevat ook super veel goede voedingsstoffen, daar schreven we al eens een stukje over. Appels bevatten veel vitamines en vezels, en ui … Ui bevat chroom, vitamine C en diverse Flavonoïden. Een super gezonde haringsalade dus! :-D.
Haringsalade met appel en ei
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 2 Haringen - vers
- 2 Eieren
- 1 Appel
- 1/2 Ui
- 100 gr Augurk
- 1/2 Dille - gedroogd
- 1 snuf Peper
Zo maak je het
- Leg de eitjes in een steelpan met water op het vuur en kook ze hard (5 minuten laten koken)
- Snij de ui en augurk fijn en meng in een schaaltje
- Schil de appel, snij in blokjes en doe bij de ui en augurk
- Snij de haring in blokjes en voeg samen met de dille ook aan het schaaltje toe, goed mengen
- Schep de salade op twee borden
- Giet de eieren af, pel ze en snij in plakjes, leg op elke bord een ei
Print dit recept
Porties: 2
Het was heerlijk! Zó leuk om weer wat verrassends op tafel te zetten :-). Wij hebben er nog wel een sneetje geroosterd speltbrood bij gegeten.