Haringsalade met avocado
Het is juni, tijd voor haring! In dit haringsalade recept gebruiken we avocado, tomaat en een frisse dressing van citroensap, crème fraîche, koriander en een bosuitje.
De frisse dressing maakt van deze voedzame salade een heerlijke zomerse salade met veel smaak van de verse en gezonde ingrediënten. En dan is het ook nog snel klaar! Het lekkerst is deze salade met verse haring, of nog lekkerder, Hollandse Nieuwe! Maar zijn die er niet, dan is zure haring vast ook erg lekker, laat dan wel de citroensap weg uit de dressing. Maar nu is er verse haring bij de visboer en daar genieten we maar al te graag van!
Haringsalade met avocado
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 3 Haringen
- 2 Avocado's
- 1 Tomaat - grote
Voor de dressing
- 1 Bosui
- 1 el Koriander - vers
- 1 citroen - voor het sap
- 1 el Crème fraîche
- 1 tl Peper
Zo maak je het
- Snij de bosui in ringen en leg in een schaaltje
- Doe de koriander, citroensap, crème fraîche en peper erbij, meng goed
- Snij de tomaat en de avocado in blokjes (zie hier hier hoe je een avocado makkelijk snijdt)
- Snij de haring in stukjes en meng met de avocado en tomaat, verdeel het over twee borden
- Schep de dressing er met een lepel overheen
Print dit recept
Porties: 2
Ik heb de creme fraiche vervangen door (1 el) Griekse yoghurt en het citroensap weggelaten. Ik vond het een superlekkere combinatie! Vond de koriander niet te overheersend (maar had er ook wat minder in gedaan dan het recept aangaf) en de combinatie avocado en Hollandse Nieuwe is echt een topper! Voelde alsof ik in een restaurant at :)
Ik heb het geprobeerd. Mijn conclusie is dat je zoute haring gewoon zo moet eten. Of desnoods op een snee witbrood, met een glas wodka ernaast. Het citroensap en de koriander zijn echt veel te overheersend en verdringen (vernietigen) de uitgesproken haringsmaak. Echt zonde van m’n haring.