Herfstsalade met druiven en walnoten
Als de blaadjes weer van de bomen vallen en de wind weer harder waait … dan is het tijd voor een herfstsalade met druiven ;-) Zoete druiven … stevige appelpartjes, walnoten, gebakken spek en een vleugje kaneel!
De druiven zijn in de herfst zo lekker zoet! Net als peren. Maar die gebruiken we niet in dit herfstsalade met druiven recept. Wél gebruiken we appel, zoet en stevig en eigenlijk altijd goed. Fruit combineert goed met iets zoutigs. Daarvoor gebruiken we feta kaas en ontbijtspek in deze lekkere herfstsalade. We voegen ook walnoten toe. Voor een extra bite en de vele goede voedingsstoffen die deze noten bevatten. Verder maken we een yoghurtdressing met kaneel. Kaneel maakt deze salade echt tot een herfstsalade. Lekker wegkruipen onder een kleedje na een stevige wandeling, terwijl de regen tegen de ramen slaat. De geur van gebakken spek vult het huis. Een knuffel en een goede herfstsalade met druiven om je maag te vullen en daarna lekker te luieren … oké, de herfst is eigenlijk helemaal zo slecht nog niet!
Herfstsalade met druiven en walnoten
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 150 gr Romana sla
- 1 Appel
- 100 gr Witte druiven
- 6 plakken Ontbijtspek
- 70 gr Feta
- 40 gr Walnoten - ongezouten
- 2 el Yoghurt - volle
- 1/4 tl Kaneel
- 1 snuf Peper
- 1 snuf Zout
Zo maak je het
- Snijd het kontje van de sla en was de slablaadjes
- Bak de plakken spek krokant in een pannetje, laat ze daarna uitlekken en snijd ze in reepjes
- Snijd de feta in blokjes
- Was de druiven en snijd ze (als je er zin in hebt) doormidden
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes
- Verdeel de sla over 2 borden of een schaal
- Verdeel de spek, feta, druiven en appel er overheen
- Breek de noten en strooi ze over de salade
- Druppel de dressing over de salade