Kip kerrie salade met ananas
Kip kerrie salade maak je simpel en snel met dit kip kerrie salade recept. Het is voedzamer dan de voorverpakte variant uit de supermarkt omdat er geen e-nummer en andere toevoegingen in zitten. Daarnaast smaakt het gewoon veel lekkerder en puurder. Wij eten het graag op een kaascracker ofsojabroodje als lunch of ontbijt.
Kip kerrie salade met ananas
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 250 gr Kipfilet
- 1/2 Ananas
- 2 el Mayonaise
- 2 el Yoghurt - volle
- 3 tl Kerriepoeder
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Zo maak je het
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook
- Als het water kookt voeg je de kipfilet toe, laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken
- Snijd ondertussen de halve ananas in tweeën. Snijd de harde kern eruit en verwijder de schil
- Snijd er kleine blokjes van en doe in een schaal
- Voeg de mayonaise, yoghurt en kerriepoeder toe en roer met een lepel door elkaar
- Laat de kipfilet 5 minuten afkoelen en snijd er vervolgens kleine blokjes van
- Voeg de kipfilet toe en roer goed door elkaar
- Even proeven en op smaak brengen met peper en zout
Print dit recept
Porties: 2
jE moet de kerriepoeder eerst even aanzetten in een klein pannetje met klontje boter of olie even laten trekken en krijg je niet die droge bittere poedersmaak van de kerrie door je salade.
jE moet de kerriepoeder nooit rauw ergens in gebruiken maar de poeder eerst even aanzetten in een klein pannetje met een klontje boter of olie veel lekkerder anders wordt de smaak bitter.