Kip salade met avocado
Dit kip salade recept was echt heerlijk! Super simpel, snel klaar, maar toch een mooie combinatie van lekkere smaken.
Deze kip salade met avocado hebben we als lunch gegeten en dat was meer dan voldoende. Als je de hoeveelheden nog iets verhoogt kan de salade ook ’s avonds als maaltijdsalade gegeten worden. Avocado hebben we tot nu steeds gecombineerd met koude ingrediënten, maar lauwwarm met kipfilet en geroosterde pijnboompitten, smaakt het ook erg goed. Deze gezonde salade van kip met avocado is natuurlijk ook erg gezond. De vele vitamines, mineralen, vezels en onverzadigde vetten zorgen voor een complete verzameling aan goede voedingsstoffen. Deze kip salade is koolhydraatarm en glutenvrij.
Kip salade met avocado
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 250 gr Kipfilet
- 1 Avocado
- 30 gr Alfalfa
Voor de kipfilet
- 2 el Olijfolie
- 1 el Citroensap
- 1/2 tl Gemberpoeder
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Voor de dressing
- 7 gr koriander - vers
- 30 gr Pijnboompitten
- 1 el Olijfolie
- 1/2 tl Peper
Zo maak je het
- Snij de kipfilet in reepjes
- Meng de ingrediënten voor de kipfilet in een schaaltje en leg de stukjes kipfilet erin
- Bak de kipfilet met de marinade in een pan in 5 minuten gaar en lichtbruin
- Bak de pijnboompitten bruin in een kleine pan
- Snij ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snij in plakjes
- Snij de koriander fijn
- Meng de pijnboompitten met de koriander, olijfolie en peper in een schaaltje
- Verdeel de kip en avocado over twee bordjes, druppel de pijnboompitten dressing er overheen
- Leg op elk bord een pluk alfalfa
Print dit recept
Porties: 2
Mijn vraag is, wordt de avocado kort aangebakken of gaat deze ‘koud’ de salade in?
Hoi Tommy, de avocado gaat koud de salade in. Eet smakelijk alvast!