Kool-bleekselderij salade met gerookte zalm
Dat je veel meer ingrediënten in een salade kan doen behalve sla, tomaten en komkommer heb je vast al ontdekt. En helemaal als je regelmatig op Voedzaam & Snel bij de salade recepten kijkt.
Maar Jelmer stuurde een Kool-bleekselderij salade in met nog meer verrassende ingrediënten, zoals haricots verts gecombineerd met sinaasappel en gerookte zalm! Het resultaat is een heerlijke, goed vullende en super voedzame kool-bleekselderij salade, die je makkelijk als hoofdgerecht kan nuttigen. In deze gezonde salade gebruikt Jelmer een kruid dat wij nog niet kenden: Ketoembar. Ketoembar is gedroogde koriander en wordt gemaakt van gedroogde en gemalen zaden van de korianderplant. Het heeft een mildere smaak dan koriander blaadjes. Door de verscheidenheid aan gezonde ingrediënten krijg je bij dit kool-bleekselderij salade recept in één maaltijd veel verschillende voedingstoffen binnen. Ook is elke hap een verrassing van smaken. Ja, deze gezonde salade is geslaagd, bedankt voor het salade recept Jelmer! Zelf gebruikte hij voor dit recept nog erwten en haricots verts uit blik. Die hebben we vervangen door verse haricots verts die we kort blancheren. Dit salade recept is als hoofdgerecht goed voor 4 personen, als bijgerecht kun je er met 8 personen van eten. Wij eten er een keer ’s avonds van en nemen de rest de volgende dag mee naar het werk.
Kool-bleekselderij salade met gerookte zalm
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1/2 Chinese kool
- 3 stengels Bleekselderij
- 1 rode paprika
- 200 gr Haricots verts
- 4 Eieren
- 1 Sinaasappel
- 1 Appel
- 100 gr Gerookte zalm
- 50 gr Walnoten - ongezouten
- 3 el Yoghurt - volle
- 2 el Olie
- 1 el Witte wijnazijn
- 1 el Italiaanse kruiden - 1 eetlepel - gedroogd
- 1/2 el Ketoembar - gemalen koriander
- 1/2 el Peper
Zo maak je het
- Zet een steelpan met water en de eitjes op het vuur, kook de eieren in 6 minuten hard
- Snij ondertussen de uiteinden van de haricots verts
- Vul de waterkoker met water, giet het kokende water in een kleine pan en blancheer de haricots verts 4 minuten, zodat ze nog lekker knapperig zijn
- Snij de Chinese kool in kleine stukjes en was goed
- Was de bleekselderij en snij in kleine stukjes, doe dat ook met de paprika
- Schil de sinaasappel met een mes en snij in blokjes
- Schil de appel en snij in blokjes
- Giet de haricots verts af en giet er koud water overheen, zodat ze goed afkoelen
- Meng alle gesneden ingrediënten met de walnoten en de haricots verts in een grote schaal
- Snij de gerookte zalm in stukjes en meng ook door de salade
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een apart schaaltje en meng door de salade of giet de dressing er bij het serveren overheen
- Pel de eitjes, snij in plakjes en leg op de salade