Sommige recepten verdienen het om nog een keer gemaakt te worden. Maar dan wel net even anders. Zo ook deze heerlijke koolsalade. De salade is veelzijdig. Je kunt hem als lunch eten, op een goede volkoren boterham smeren. Of als bijgerecht serveren met een mooi stukje vlees.

Witte kool

De witte kool wordt over het algemeen gebruikt voor het maken van zuurkool. De witte kool is familie van de gewone kool maar  steviger en compacter. De smaak is scherper. Witte kool wordt voornamelijk in het noorden van Nederland gekweekt. Hier komt aantasting door knolvoet bijna niet voor. Witte kool bevat veel vitamine C, per 100 gram ongeveer 50 milligram. Daarnaast is de groente rijk aan calcium. Bijzonder aan de witte kool is dat hij vrij veel van de stof thiocyanaat bevat. Deze stof heeft een antibiotische werking.

Koolsalade versie 2.0

Heerlijke veelzijdige salade met witte kool
20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 150 gr Witte kool
  • 1 Wortel
  • 1 Appel
  • 60 gr Gemengde noten
  • 80 gr Rozijnen
  • 4 el Volle yoghurt
  • Peper

Zo maak je het

  • Was de kool en wortel, snij de kool in reepjes en rasp de wortel
  • Schil de appel en snij in blokjes
  • Stop de ingrediënten in een kom en voeg de noten en de rozijnen toe
  • Voeg de yoghurt en de peper toe en schep door elkaar

Tip

Voeg wat verse peterselie toe
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven