Mini paas quiche met gebakken champignons
Wil je iets lekkers op tafel zetten met Pasen? Serveer deze mini paas quiche bij het ontbijt, de lunch, de Paasbrunch of het diner. Je kunt er alle kanten mee op en deze quiches zijn hartstikke lekker en gezond. Het zijn kleine voedzame hartige taartjes en ze zien er nog leuk uit ook.
Champignons in een mini paas quiche
Door de champignons eerst te bakken, slinken ze en verdampt het vocht dat ze van nature bevatten. De smaak intensiveert en je paas quiche krijgt de gewenste structuur. Doe je de champignons namelijk rauw in de quiches, dan worden de paas quiches nattig. Het grootste gedeelte van de bereidingstijd staat het gerecht in de oven zodat jij je handen vrij hebt om paaseieren te verstoppen of andere lekkere Paasrecepten te bereiden.
Variatie tips
Ben je geen liefhebber van champignons? Dan kun je ze vervangen door kleine stukjes paprika, bak deze ook even aan voordat je ze aan het eimengsel toevoegt. Je kunt ook meer quiches maken en verschillende groenten en kruiden gebruiken om elke paas quiche uniek te maken. Probeer bijvoorbeeld spinazie (ook eerst laten slinken in de pan) en feta voor een Griekse twist of voeg wat fijngehakte zalm toe voor een luxe variant. Het is ook leuk om met de presentatie te spelen; schik de quiches op een groot dienblad omringd door verse lentebloemen of paaseieren. Zo creëer je een vrolijke Paastafel. Het is ook de perfecte gelegenheid om samen met je kinderen of neefjes en nichtjes in de keuken te staan; zij kunnen helpen met het versieren van de quiches of het plukken van de bloemen.
Koolhydraatarme quiche
Voor wie een koolhydraatarm dieet volgt: deze mini paas quiches passen er perfect in. Ze bevatten veel voedingsstoffen en vullen ook goed. Tip: leg aan het eind een mooi plakje champignon op de quiches, dan zien ze er net zo uit als op de foto.
Mini quiche met gebakken champignons
Dit heb je nodig
- 125 gr champignons
- 1 tl kokosolie
- 1 stengel bosui
- 7 gr verse peterselie
- zout - naar smaak
- 6 eieren
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes (op een champignon na: snijd hem in vier mooie plakjes)
- Doe een beetje kokosolie in een pan en bak hierin de champignons goudbruin
- Zet een ruime mengkom klaar
- Snijd tijdens het bakken van de champignons de bosui in dunne ringen en snijd de peterselie fijn
- Doe de gesneden bosui en peterselie in de mengkom en voeg de eieren toe
- Voeg de champignons toe als deze gebakken zijn en klop alles goed door elkaar
- Vet een (flexibele) muffinvorm in en schenk hier het mengsel in, leg de plakjes champignons erin
- Bak de muffins 30 minuten in de oven, totdat het ei gestold is
Hoi!
Klinkt erg lekker. Is 15 gr peterselie niet hee veel? Heb net en potje van 9 gram gekocht en lijkt al erg veel.
Dank!
Ze bedoelt natuurlijk verse peterselie
Door welke groente zou ik de champignons kunnen vervangen? Maïs?
Hoi Tine,
Je zou kleine stukjes paprika kunnen gebruiken. Bak deze wel voor omdat er anders te veel vocht in je muffins zit.
Groetjes, Jennifer
Hi Jennifer,
Klopt het dat er dus geen bladerdeeg of hartige taart deeg aan te pas komt?
Dank, groeten,
Tineke
Hi Tineke,
Dat klopt. Het ei wordt hard en zorgt voor de stevigheid.
Ik zou dit graag willen maken. Kunt u mij een e-mail sturen waarin vermeld hoeveel eieren ??
Of het recept aanpassen b.v.d
Hoi Henk,
Bedankt voor je reactie! Er moeten 6 eieren in, ik heb het aangepast. Fijne Pasen!
Groetjes, Jennifer
Even” hoeveel eieren” vermelden is wel handig fijne Paasdagen
Oeps! Dat is zeker handig. ER gaan 6 eieren in de mini paas quiches. :-)
Groetjes, Jennifer