Omelet met spinazie
Een lekker omelet recept. Weer eens wat anders dan een salade! Je denkt misschien uhm .. salade? Wij lunchen vaak met salades en zo’n lunch krijg je veel verschillende voedingsstoffen binnen.
Maar soms wil je wat anders dan een salade. Daar komt het groente omelet, super gezond en makkelijk mee te nemen in een lunchbox. Even opwarmen en klaar is Kees. Uiteraard beleggen we zo’n omelet graag met verschillende groentes. Zo maakten we al eens een omelet recept met champignons, paprika, ham, bosui en crème fraîche. Dit keer hebben we gekozen voor spinazie, prei, snoeptomaten en alfalfa. Een vegetarische groente omelet dus! En zeg nou zelf: het ruikt toch ook wel erg lekker zo’n warme omelet!
Natuurlijk kun je deze groente omelet ook op een boterham leggen, maar wij vinden dat totaal overbodig. Bovendien zit er in veel brood veel zout en zelfs suiker! Met verse ingrediënten die zo dicht mogelijk bij de natuur staan bepaal je zelf wat er in je gezonde lunch terecht komt. Was je groentes goed voordat je ze gebruikt en varieer lekker veel. Bon appetit!
Omelet met spinazie
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 4 Eieren
- 150 gr Spinazie - verse
- 1 Prei
- 6 Snoeptomaten
- 15 gr Alfalfa
- 2 klontjes Roomboter
- 1/2 tl Peper
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 snufje Zout
Zo maak je het
- Was de spinazie en snij grof
- Snij de prei in ringen en was goed
- Snij de snoeptomaatjes in plakjes
- Breek de eieren en giet in een schaaltje
- Voeg de tomaatjes, paprikapoeder, peper en zoet toe aan de eieren en mix door elkaar
- Bak de prei in een koekenpan met een beetje roomboter 3 minuten aan en voeg toe aan de eieren
- Laat de spinazie nu 1 minuut slinken in de pan en voeg ook toe aan het eimengsel, goed mengen
- Leg een nieuw klontje roomboter in de koekenpan en giet het eimengsel voorzichtig in de pan op laag vuur (gebruik je een kleine koekenpan, doe dit dan in 2 porties)
- Laat het ei 6 minuten bakken, controleer tussendoor even met een spatel of de onderkant van je ei niet te bruin wordt
- Pak een grote snijplank, doe 2 ovenwanten aan, legt de snijplank op de pan en draai in één keer de pan om, zodat je ei op de snijplank ligt
- Laat je ei nu met de bruine kant naar boven opnieuw in de pan glijden en laat nog ongeveer minuten bakken zodat ook de onderkant lichtbruin is
- Herhaal deze truc om je ei mooi uit de pan te krijgen, snij je ei in tweeën en vouw elk partje dubbel op een bord
- Serveer met een dot alfalfa, voeg eventueel naar smaak nog wat peper toe
Wat ik jammer vinvis dat er niet staat hoe veel koolhydraten en gewicht in dit recept zit.dit is namelijk voor mij heel belangrijk,ik heb diabetes
Hoi Marian,
Ik zou het heel graag bij elk recept willen vermelden maar dat is zo veel rekenwerk. Want niet alleen koolhydraten zijn belangrijk om te weten. Voor sommigen is de hoeveelheid zout, of vet of eiwit juist belangrijk. Het staat op de planning. Misschien is er meer tijd voor als ons nieuwe boek straks in de winkels ligt.
Bij punt 10 is het gemakkelijker om eerst de omelet met de bruine onderkant op de snijplak te laten glijden en daarna plank en pan omdraaien.
Jullie hebben in het stukje hierboven geschreven ‘even opwarmen en weer klaar’, maar geldt dat ook voor deze omelet met spinazie?
Mij is altijd gezegd dat ik spinazie maar 1 keer mag verwarmen.
Hoi Anouk,
Dat werd vroeger inderdaad tegen veel mensen gezegd. Inmiddels is gebleken dat de hoeveelheid nitraat en nitriet zeer gering is en totaal geen gevolgen heeft voor de gezondheid. Je kunt dus nitraathoudende groentes zo veel eten als je wilt en herhaaldelijk opwarmen zonder problemen.
Dit gerecht was heerlijk! Zelf nog wat hamreepjes toegevoegd en een beetje kaas.