Pittenbroodjes van sojameel
We maakten al eens sojabroodjes en notenbroodjes van sojameel. Erg lekker, het vult goed en ze zijn koolhydraatarm. Petra bedacht zelf een variant op de sojabroodjes, ze gebruikte kokosolie in plaats van roomboter en voegde een lekkere pittenmix toe.
De broodjes vielen alleen wat droog uit, dus wij zijn de keuken in gedoken en hebben haar variant nagemaakt met een kleine aanpassing. Ze smaken heerlijk! De sojameel, cottage cheese, bakpoeder, zout, ei en kokosolie of roomboter vormen de basis van deze zelf gebakken broodjes.
Daarnaast kun je van alles toevoegen om deze broodjes nog lekkerder te maken. In dit recept voor sojabroodjes voegen we zonnebloempitten, pompoenpitten en gebroken lijnzaad toe. We hebben nu ook kokosolie gebruikt, maar je proeft het verschil met roomboter niet echt, vinden wij. Dit recept is goed voor zes pittenbroodjes, maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Probeer ze eens met onzesimpele eiersalade!
Pittenbroodjes van sojameel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 75 gr Sojameel
- 2 el Cottage cheese
- 3 Eieren
- 20 gr Kokosolie - of roomboter
- 1 el Bakpoeder
- 1 snufje Zout
- 30 gr Zonnebloempitten
- 30 gr Pompoenpitten
- 30 gr Gebroken lijnzaad
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de sojameel, pijnboompitten, zonnebloempitten, gebroken lijnzaad, cottage cheese, bakpoeder en het zout in een kom
- Smelt de kokosolie in 40 seconden in de magnetron en voeg toe aan de mix
- Pak nog een kom en splits daarboven de eieren. Het eigeel doe je bij de mix, het eiwit laat je in deze kom achter
- Kneed de mix tot een deeg
- Klop het eiwit in de andere kom stijf met een garde en voeg aan de mix toe
- Kneed dit er voorzichtig en kort doorheen (het wordt nu een beetje smurrie)
- Verdeel het deeg in gelijke porties op een bakplaat met bakpapier
- Zet de broodjes voor 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn
heeft u nog meer recepten voor sojameel? Ik wil uitproberen voor alles met sojameel recpten
Hoi Rezia,
Hier vind je onze andere recepten met sojameel: https://www.voedzaamensnel.nl/?s=sojameel
Groetjes, Jennifer
Ik heb de broodjes nu volgens jullie recept gemaakt. Maar het zijn (weer) meer koekjes geworden dan broodjes, de textuur is echt niet brood-achtig. Is dit bij jullie ook zo? Ze zijn overigens heerlijk!!!
Hoi Petra, wat leuk dat je ze gemaakt hebt! Ze zijn bij ons wel een beetje zacht, maar echt brood-achtig wordt het bij ons ook niet. Het is meer een combi van een broodje en koekje, die je kan beleggen met salade, plakje kaas, etc. Wij vinden ze ook super lekker!
Bedankt voor de moeite! Ben blij dat dit idee in de smaak valt. Ik ga het zelf ook zo proberen!