Quesadilla’s met avocado, zwarte bonen en zachte geitenkaas
Deze quesadilla’s zijn een super lekker voorbeeld van een echt lekkere en voedzame lunch. Wil je iets anders dan brood en heb je even geen zin in een salade? Dan zijn deze quesadilla’s een dikke aanrader!
Ik heb nog maar één keer eerder quesadilla’s gemaakt. Ze zagen er superleuk uit en belandden op de cover van ons boek ‘De 100 populairste recepten‘. En dat is niet voor niets natuurlijk. Het is een super lekker en fotogeniek recept! Reden om nog eens iets met dit basisidee te doen. Een volkoren wrap gevuld met lekkers, opwarmen in de oven.
Volkoren wraps uit de oven
Ja, want dat zijn quesadilla’s. Officieel worden ze dan wel in een pan bereid. Maar de oven is makkelijker. En we houden van lekker simpel!
Deze quesadilla’s vullen we met een laagje geprakte avocado met knoflook, komijnpoeder, een beetje peper en zout, zwarte bonen, rode ui, rode paprika en zachte geitenkaas. Toen we ze samen zaten te eten als lunch (al enigszins afgekoeld want ze moesten natuurlijk wel op de foto) zaten we echt te smullen. “Echt heel erg lekker Jen”, zei Sven. Dat vind ik altijd leuk om te horen :-)
Quesadilla’s met avocado, zwarte bonen en zachte geitenkaas
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 avocado - rijpe
- 1 teen knoflook
- 1/2 limoen
- 1/4 tl komijnzaadpoeder
- peper
- zeezout
- 1 rode paprika
- 200 gr zwarte bonen
- 1 rode ui - klein
- 3 gr peterselie - vers
- 2 grote volkoren wraps
- 80 gr zachte geitenkaas
Zo maak je het
- verwarm de oven voor op 180ºC
- prak het vruchtvlees van de avocado en voeg een teentje knoflook (haal door de knoflookpers), sap van 1/2 limoen, komijnzaadpoeder, een beetje zeezout en peper toe
- snijd de paprika in blokjes en de ui in halve ringen, spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken, snijd de peterselie grof
- smeer de helft van de wraps in met het avocadomengsel en beleg met de zwarte bonen, rode paprika en rode ui
- brokkel de zachte geitenkaas er overheen en vouw de wraps dubbel
- verwarm de quesadillas 10-15 minuten in de oven en serveer met de verse peterselie
No problema . Maar ik kreeg daarnet een ingeving .. en ik denk dat ik het liever eerst eens ga maken met zachte schapenkaas . Kan niet mislopen toch ?
Nou, precies, het heeft vast gesmaakt!
Vanavond 4 medium size wraps gegeten met een salade erbij. ( ruim voldoende voor ons als “zondagavondmaaltje”) Het grappige is dat ik niet gek ben op geitenkaas en mijn man dat heerlijk vindt, en hij gruwt van avocado, waar ik dan weer dol op ben! . Maar we hebben ervan gesmuld! :) Top!
Voordat ze beginnen dat er geen geitenkaas bij de ingrediënten staat, kan je t er beter bij zetten
En deze staat hier binnenkort op tafel met geitenkaas of n andere