Salade met mango en brie
Als ik ’s ochtends mijn lunch voorbereid, kijk ik meestal wat er in de koelkast, voorraadkast en in de fruitschaal ligt en combineer ik wat me lekker lijkt en waar ik trek in heb. Soms laat ik, als ik de salade klaar maak om te eten, nog iets weg, of denk ik “Jammer dat ik geen amandelen heb meegenomen, die zouden hier lekker bij zijn.” Vaak is mijn salade gewoon lekker, soms minder lekker en soms MEGA lekker. En zo was deze salade met mango en brie. Ik zat ervan te smullen en dacht, die moet ik uitwerken voor op de site zodat iedereen er van kan smullen.
Dit was de foto die ik op mijn werk snel met mijn telefoon maakte, zodat ik de samenstelling van deze lekkere salade niet zou vergeten.
Zo zag die foto eruit:
Misschien zie je het al op de foto. Hier deed ik er ook avocado bij en ik had spinazie bij me en geen ijsbergsla zoals in het recept. Maar dat maakt niet zoveel uit. De knallers in deze salade zijn de mango, de brie en de amandelen in combinatie met de balsamicoazijn. Goddelijk! En ik eet best wel vaak avocado, vandaar. Die kun je er gewoon bij doen. En ik moet ook verklappen dat ik deze dag een hele mango in mijn eentje op had en in dit recept gebruik ik een halve per persoon. En ik had deze dag verse peterselie bij me! Je ziet, het luistert niet zo nauw. Maar die basis, die doet het ‘m. Echt een aanrader, deze salade met mango en roombrie!!!
Salade met mango en brie
Dit heb je nodig
- 1/2 krop IJsbergsla - of spinazie ;-)
- 8 takjes Waterkers
- 1 Rode puntpaprika
- 1 Mango
- 150 gr Roombrie
- 50 gr Amandelen
- 2 el Olijfolie - extra vergine
- 1 el Balsamicoazijn
- Grove peper - naar smaak
- Zeezout - naar smaak
Zo maak je het
- Snijd de ijsbergsla in reepjes en leg met de waterkers op twee borden
- Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en in blokjes
- Snijd de brie in plakjes
- Verdeel de paprika, mango en brie over de sla en strooi de amandelen er overheen
- Meng de olijfolie, balsamicoazijn, peper en het zout in een schaaltje en druppel over de salade