Scrambled eggs
Roerei of scrambled eggs wordt op vele manieren gegeten. Dit ei recept lijkt veel op de traditionele scrambled eggs maar heeft een kleine twist waardoor het heerlijk zacht en romig smaakt. Roerei vindt zijn oorsprong in Engeland waar het vaak in het weekend wordt gegeten. De scrambled eggs zijn daar een onderdeel van het traditionele English breakfast, dat geserveerd wordt met worstjes, toast, bacon en witte bonen in tomatensaus. Omdat we dat iets te veel van het goede vinden houden wij het bij de simpele scrambled eggs. Het is uiteraard wel erg lekker om er een plakje gebakken bacon bij te serveren. Ei bevat een arsenaal aan goede voedingsstoffen. Een ontbijt van eieren is dan ook een prima start van de dag. Vooral in het weekend (als verrassing voor je vriend of vriendin, man of vrouw, met een kopje thee of koffie erbij).
Scrambled eggs
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 4 Eieren
- 1 Tomaat
- 30 gr jonge kaas - geraspt
- 1 el Crème fraiche
- 25 gr Roomboter
- 1 handje Peterselie - vers
Zo maak je het
- Kluts de eiren los in een kom. Niet te veel klutsen, dan ziet het er minder mooi uit
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en roer door het eimengsel
- Smelt de helft van de boter op laag vuur in een pan en voeg de ei toe
- Laat het vuur laag staan en roer voortdurend totdat er een lobbige massa ontstaat
- Voeg de crème fraiche, de andere helft roomboter, peterselie en geraspte kaas toe en verwarm kort mee
- Breng op smaak met peper en zout