Simpele kalkoensalade
Een recept kan soms zo makkelijk en lekker tegelijk zijn dat ik het bijna niet geloof. Deze kalkoensalade is daar het perfecte voorbeeld van. Even de kalkoen grillen, eitje koken, de paprika snijden en klaar is je snelle kalkoensalade.
De ingrediënten in deze kalkoensalade zorgen voor een mooie hoeveelheid vitamines en mineralen. Deze salade bevat door de kalkoen en de eieren bovendien veel eiwitten. Mocht je flink gesport hebben dan is dit de perfecte maaltijdsalade voor na de workout.
De kalkoen
De kalkoen is familie van de kip, dat zullen de meeste mensen waarschijnlijk weten. Maar dat een kalkoen tot wel 40 kilometer per uur kan rennen en 90 kilometer per uur kan vliegen, dat wist ik niet. En dan te bedenken dat hij ruim 5000 tot 6000 veren met zich mee moet dragen. De kalkoen is afkomstig uit noord en midden-Amerika waar hij bij de Maya’s als eerste op het menu stond. Pas aan het einde van de 16e eeuw werd de kalkoen geïntroduceerd in Europa. De kalkoen is in staat om in veel verschillende klimaten te leven. Hij wordt daardoor ook in Nederland gekweekt. 60% van de jaarlijkse hoeveelheid kalkoenvlees wordt gegeten rond de kerstdagen.
Simpele kalkoensalade
Dit recept is als bijgerecht genoeg voor drie personen. Als maaltijdsalade kon ik hem, na het sporten en met erg veel honger, net niet helemaal op in m’n eentje. Als lunch kun je er met twee personen van eten.
Simpele kalkoensalade
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 200 gr Kalkoenfilet
- 1 Rode paprika
- 2 Eieren
- 100 gr Veldsla
- 1 el Olijfolie
- 1 el Balsamico azijn
- Peper en Zout - naar smaak
- 1 scheutje Olijfolie
Zo maak je het
- Kook de eieren
- Zet een pan op het vuur en bak hierin de kalkoen om en om totdat hij gaar is
- Laat de kalkoenfilets op een snijplak afkoelen
- Snijd de paprika in reepjes, pel de gekookte eieren en snijd ze in plakjes
- Snijd de kalkoen in reepjes
- Doe alles bij elkaar in een kom, voeg de olijfolie en balsamico azijn toe
- Hussel alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper