Thaise noedel salade met pindadressing
Ontdek de exotische smaken van de Thaise keuken met deze overheerlijke Thaise noedel salade. Deze salade combineert de frisheid van knapperige groenten met de rijke, pittige smaken van een zelfgemaakte pindadressing, geïnspireerd op de Thaise keuken. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch of een bijzonder bijgerecht, deze Thaise noedel salade met pindadressing zal zeker indruk maken.
Deze Thaise noedelsalade is niet alleen heerlijk qua smaak, maar ook een feest om te zien. De kleurrijke mix van groenten – rode paprika, wortel, komkommer, en lente-ui – zorgt voor een feestje op je bord. Voor een extra Thaise touch, voeg je wat verse koriander, basilicum en geroosterde pinda’s toe. Deze ingrediënten verrijken de salade met frisheid en een lekkere crunch.
Spicy pindadressing
De kracht van smaakvolle salades zijn naast de ingrediënten beslist de dressing. Een goede dressing maakt een saaie salade, een smaakvolle salade. Voor deze Thaise salade maak je de dressing met een ingrediënt dat je ongetwijfeld al in je keukenkastje hebt staan. Pindakaas. Het klinkt misschien raar om pindakaas aan je salade toe te voegen, maar geloof me, het is écht lekker.
We gebruiken natuurlijk meer dan alleen pindakaas voor deze spicy pindadressing. Je mengt dit lekkere en voedzame smeersel met verse gember, knoflook, sojasaus, een beetje honing, rode pepervlokken en water. Dat begint er al meer op te lijken, vind je niet? Ik zou zeggen: maak dit recept en laat in de comments weten of jij ook verkocht bent!
Je kunt zelf kiezen welke noedels je voor dit recept gebruikt, kijk voor de bereiding op de verpakking van de noedels die je kiest en voeg ze aan het einde toe aan je salade. Wil je deze salade als hoofdgerecht serveren? Voeg dan biologische kippendijfilet toe. Marineer de stukjes vlees in een lekkere sojasaus en een beetje sesamolie voordat je ze mooi bruin en gaar bakt.
Thaise noedel salade met pinda dressing
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 stengel lente ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 70 gr rode biet - julienne
- 70 gr wortel - julienne
- 200 gr sojabonen
- 30 gr cashewnoten - ongezouten
- 5 gr koriander
- 5 gr basilicum
- 175 gr noedels
- 15 gr gember - vers
- 1 teen knoflook
- 1 el pindakaas - biologisch
- 1 el sojasaus
- 1 tl honing
- 1 snuf rode pepervlokken
- 15-30 ml water
Zo maak je het
- snijd de gember voor de pindadressing en snijd het vruchtvlees grof, pel de knoflook en snijd grof
- doe de gember en knoflook samen met de andere ingrediënten voor de dressing, behalve het water, in een keukenmachine en meng
- voeg nu een beetje water toe en meng tot een mooie dressing
- snijd de lente ui in ringen en de paprika in reepjes, snijd de blaadjes van de koriander en basilicum fijn
- bereid de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel ze af met koud water
- voeg alle ingrediënten samen, giet de dressing er overheen, schep om en geniet ervan!