Volkoren pita met rode biet geitenkaas en avocado
It’s time to lunch! Een fijne onderbreking van de dag met deze volkoren pita belegd met rode biet, zachte geitenkaas, avocado, rucola en pecannoten. Een mega lekkere smakencombi, super voedzaam en het ziet er mooi uit. Als het zonnetje er nog bij schijnt word je instant gelukkig.
Lunchen, soms voelt het als een moetje. Je hebt honger, dus je moet even wat eten. Maar probeer er af en toe echt even de tijd voor te nemen. Ga lekker zitten met je rijkbelegde pita en leg je telefoon aan de kant. Die appjes komen later wel en het nieuws lijkt elke dag op elkaar.
Tip: verwarm de volkoren pita even in de broodrooster.
Gezond lunchen
Variatie is de sleutel tot gezond lunchen. Niet iedere dag die standaard boterham met een plakje kaas of kipfilet. Het kan ook zóveel lekkerder! Neem deze volkoren pita met rode biet avocado. Om je vingers bij af te likken. Zin in nog meer gezonde lunch inspiratie? Onze boeken 50x lunchen zonder brood en 50x meer lunchen zonder brood staan bomvol heerlijke saladerecepten voor de lunch.
Volkoren pita rode biet geitenkaas avocado
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 avocado
- 150 gr rode biet geitenkaas (roomkaas)
- 50 gr zachte geitenkaas
- rucola
- 25 gr pecannoten - ongezouten
- 2 pita - volkoren
Zo maak je het
- toast de pita broodjes even in de broodrooster
- snijd de avocado doormidden, draai de helften van elkaar en wip de pit eruit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes
- besmeer de pita broodjes met de rode biet geitenkaas, leg de plakjes avocado erop en verkruimel de geitenkaas erover
- maak af met wat ongezouten pecannoten, rucola en een beetje grove peper