Wrap van ei met zalm, rucola, komkommer en wortel
Deze wrap van ei is een echt lunch recept voor onderweg. Eenvoudig oprollen in een stukje zilverfolie en je stopt de wrap van eiĀ zo in je tas. Even doorsnijden en je kunt er met twee personen heerlijk gezond van lunchen. Super handig om mee te nemen naar je werk of school.
De lunch is erg compleet aan voedingsstoffen. Een grote variatie verschillende vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en vezels zorgen ervoor dat je lichaam goed kan blijven functioneren. En de koolhydraten dan? Die hoeven wat ons betreft niet in grote hoeveelheden in elke maaltijd voor te komen. Koolhydraten zijn energieleveranciers. Energie bevat deze wrap voldoende, alleen in de vorm van gezonde vetten. En mocht er te weinig energie inzitten. Het laagje vet om je lichaam kan je nog dagen van energie voorzien. Daar heb je niet snel een gebrek aan.
Beter, vinden wij het, om te focussen op een zo groot mogelijke variatie aan verschillende vitamines en mineralen. Deze stoffen zorgen ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren. Zo maken ze het bijvoorbeeld mogelijk dat ons lichaam vet kan omzetten in bruikbare energie. Dat schadelijke invloeden van buitenaf geneutraliseerd worden, dat onze botten sterk blijven, dat we mentaal in goede conditie blijven verkeren en ga zo maar door. Energie krijgen we doorgaans voldoende binnen op een dag. Focus je daarom liever op voedingsmiddelen die veel vitamines en mineralen bevatten zoals: eieren, noten, groente en fruit, vis, vlees, peulvruchten en zaden. Deze gezonde wrap van ei past precies in het plaatje.
Wrap van ei met zalm, rucola, komkommer en wortel
Dit heb je nodig
- 3 Eieren
- 100 gr Zalmfilet - gerookt
- 1 flinke Wortel
- 1/2 Komkommer
- 50 gr Rucola
- Peper - naar smaak
- 2 el Olie
Zo maak je het
- Kluts de eieren en bak er een omelet van in een ruime pan met wat olie
- Laat het ei afkoelen op een plank en schil ondertussen reepjes van de komkommer en de wortel
- Beleg het ei met de komkommer en wortel
- Verdeel de zalm erover en vervolgens de rucola
- Breng op smaak met een nufje peper
- Rol de wrap strak op en wikkel hem stevig in zilverfolie
- Snijd hem doormidden voordat je hem gaat eten
- Eet de wrap uit de hand