Wrap met kip, spinazie en walnotenpesto
Er wordt ons regelmatig gevraagd waar we inspiratie vandaan halen voor onze recepten. De wraps uit dit recept zijn bedacht door mijn zusje. Ze is weddingplanner van beroep, een druk bestaan dat vraagt om planning als je gezond wilt eten. Gelukkig zit plannen in haar systeem en ze vertelde me laatst over haar favo wrap recept die je makkelijk kunt meenemen. Ik kon het alleen niet laten om nog iets toe te voegen aan haar recept, namelijk een heerlijke homemade walnotenpesto.
Deze wrap met kip en spinazie is echt heel erg lekker. Er gaan ook nog zongedroogde tomaatjes, walnoten en feta door. Geen zin om de walnotenpesto te maken? Geen probleem, want zonder zijn ze ook lekker hoor, vraag maar aan mijn zusje! :-)
Iedereen aan de wrap | gevarieerde lunch
Zie jij ook steeds meer mensen om je heen lunchen met wraps? Ik betrap mezelf er ook op en ik weet wel hoe dat komt. Was ik 5 jaar geleden een uitzondering met mijn bakjes met salade of wrap voor de lunch, tegenwoordig is het bijna normaal geworden om gevarieerd te lunchen. Maar bijna iedere dag een salade eten, gaat op den duur ook vervelen. Ook al zijn er nog zoveel verschillende saladerecepten te vinden. Een volkoren- of zuurdesemboterham is natuurlijk ook prima voor de afwisseling, maar een wrap biedt meer mogelijkheden.
Tips voor een lekker lunch wrap
- Begin met iets plakkerigs en besmeer je wrap ermee. Denk bijvoorbeeld aan hummus, crème fraîche met harissa, kruidenkaas, cottage cheese of pesto. Met zo’n basis heb je direct een heerlijke smaak te pakken en blijven de ingrediënten beter in je wrap zitten
- Voeg groente en/of fruit toe voor de vitamines en mineralen. Denk aan tomaatjes, avocado, julienne gesneden wortel, biet, kool of appel
- Voeg iets fris’ en groens toe: sla, spinazie of rauwe boerenkool
- Geen inspiratie? Bonen kunnen altijd in een wrap!
- Doe je wrap niet te vol en rol hem op in folie of aluminiumfolie en bewaar hem het liefst koel. Dan wordt ie nog iets steviger en kun je ‘m zo uit je handen opeten. Natuurlijk kun je je wrap ook ’s middags samenstellen op een bord …
Bekijk hier al onze wrap recepten. Wat is jouw favo wrap?
Wrap met kip, spinazie en walnotenpesto
Dit heb je nodig
- 200 gr kipfilet
- 1 el olijfolie
- peper - naar smaak
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 150 gr spinazie
- 2 volkorenwraps
- 2 el walnootpesto - optioneel, bekijk hier het recept
- 35 gr walnoten
- 40 gr feta
Zo maak je het
- Snijd de kipfilet in reepjes en bak met een beetje peper in 5 minuten goudbruin in olijfolie (zout is niet nodig, de rest van de ingrediënten zijn zout genoeg)
- Snijd intussen de tomaatjes in reepjes
- Houd de kip apart, snijd de spinazie grof en laat slinken in de pan, laat de spinazie uitlekken
- Besmeer 2 wraps met ieder een eetlepel walnootpesto
- Beleg de wraps vervolgens met de spinazie, kip, tomaatjes en walnoten
- Brokkel de fetakaas eroverheen en vouw de wraps dicht
- Verpak de wraps in folie om ze langer te bewaren, of eet ze gelijk uit het vuistje