Wraps met haring in tomatensaus
Het is tijd om een vergeten klassieker uit de kast te halen: haring in tomatensaus. Je weet wel, zo’n langwerpig blikje met een rode saus waarin de haring zwemt. In dit recept proef je de nostalgische smaak van haring in tomatensaus met gegrilde courgette, romige burrata en pijnboompitten. Een mega lekkere en voedzame lunch. Dat wordt smullen!
Mijn vader at het vroeger zo nu en dan als traktatie op brood: haring in tomatensaus. Makkelijk en lang houdbaar ook. Maar die haring in tomatensaus is een beetje in de vergetelheid geraakt. Jammer, want het is een lang houdbaar en voedzaam product.
Gezonde wraps als lunch
In dit lunchrecept gebruiken we burrata. Deze zachte Italiaanse kaas vormt een perfecte combinatie van smaken en texturen met de gegrilde courgette, gebakken pijnboompitjes en de zoet-zoutige haring. In plaats van burrata kun je ook mozzarella, geitenkaas of feta gebruiken.
Courgette in dunne plakken snijden
Voor de vulling van de wraps grillen we plakjes courgette. Hoe snijd je van die dunne plakjes van een courgette? Heel simpel: met een kaasschaaf. Leg voor de laatste plakjes de courgette met de platte, gesneden klant naar beneden en schil zo de andere helft.
Gevarieerd lunchen met wraps
Psst, wist je al dat onze nieuwe boek Wrap it up! in september verschijnt? In dit gloednieuwe boek met 50 gezonde wraprecepten, staat een recept voor wraps met gegrilde aubergine, sardines in pittige tomatensaus en burrata. Dit recept is daar een variant op. Het was namelijk zó lekker dat ik nog zo’n recept wilde maken. Die krijgen jullie nu dus cadeau! En echt, deze wraps met haring in tomatensaus zijn een verrukkelijke traktatie!
Vergeet overigens ook niet om te genieten van Hollandse nieuwe, ze zijn er nog tot en met september! Toen we afgelopen week een wandeling maakten tijdens onze werkdag, liepen we nog even langs de visboer voor een haring met ui. Terwijl we daar al zittend van genoten, liep er een man voorbij met twee Japanners. Kijk, zei hij in het Engels, dit is hoe we in Nederland haring eten. Haha, we waren ineens het decor van een zakelijke rondleiding!
Haring is ook erg lekker in een salade. Een van mijn favorieten is deze salade met rode bieten, haring en appel. Maar voor nu: geniet van dit supergezonde lunchrecept met haring in tomatensaus. Bon appetit!
Wraps met haring in tomatensaus
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 2 courgettes
- snuf zeezout
- 1 tl kokosolie - om in te bakken
- 2 trostomaten
- 2 takjes peterselie
- 125 g burrata
- 2 volkoren wraps
- 170 g haring in milde tomatensaus - uitlekgewicht
- 1 el pijnboompitten
Zo maak je het
- Snijd de courgettes in dunne plakken, bestrooi ze met zeezout en bak de plakken in kokosolie aan beide kanten in een pan, totdat ze lekker zacht zijn.
- Snijd intussen de trostomaten in plakjes, snijd de blaadjes van de peterselie grof. Bak de pijnboompitten lichtbruin in een pan zonder boter of olie.
- Laat de burrata uitlekken en scheur de kaas in stukjes. Beleg de volkorenwraps met de gebakken courgette, de tomaten, de burrata, de haring in milde tomatensaus en de peterselie. Vouw de wraps dicht.