Groene smoothie zonder zuivel
Op verzoek een groene smoothie zonder yoghurt, melk, of andere zuivel. Het resultaat is heerlijk!
Voor deze smoothie gebruiken we avocado, diepvriesspinazie, banaan, perssinaasappels en water. Dit is de ideale groene smoothie voor mensen die slecht tegen zuivel kunnen of een lactose-intollerantie hebben. De sinaasappel en banaan geven deze groene smoothie zonder zuivel een super lekkere smaak. De avocado maakt hem lekker stevig. Door gebruik te maken van diepvriesspinazie wordt je smoothie heerlijk koel van temperatuur en slurp je hem zo naar binnen. Deze kant en klare vitamine bom is super voedzaam en gezond. Drink je hem als ontbijt? Dan kan je dag niet meer stuk. Je voorziet je lichaam direct van een grote hoeveelheid vitamines en mineralen die er voor zorgen dat je scherp en alert de dag tegemoet kunt gaan.
Groene smoothie zonder zuivel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 4 Perssinaasappels
- 2 Bananen
- 200 gr Diepvriesspinazie - geen á la crème
- 1 Avocado
- 100 ml Water
Zo maak je het
- Pers de sinaasappels uit en giet het sap in de blender
- Pel de banaan, snij de avocado in tweeën, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit
- Stop alles samen met de spinazie en het water in de blender
- Zorg ervoor dat alles goed vermalen is. Vind je de smoothie te dik, voeg dan wat extra water toe
Kun je ook verse spinazie gebruiken, en dan bedoel ik zonder het in te vriezen? Hoe wordt de smoothie anders doordat er bevroren spinazie in gaat? (behalve dat het kouder is natuurlijk ;-) )
Hoi Chris,
Je kunt hem ook maken met verse spinazie, geen probleem. Textuur blijft redelijk hetzelfde. We vinden de smaak net wat lekkerder met bevroren spinazie. Dit koelt de smoothie waardoor hij drinkbaarder wordt.
Worden perssinaasappels nooit in stukjes gebruikt?
Als ik dat doe dan wordt het een blubbering papje dus ik denk dat dit de rede is dat je hem eerst perst!
Kan ik deze smoothie ook de dag van te voren maken? En dan bewaren in de koelkast of vriezer?
Alvast bedankt!
Kun je ook verse spinazie (Gewassen verpakt uit de supermarkt) invriezen en dan vervolgens in je smoothie gebruiken?
Dat was ook mijn vraag Joyce. Ben benieuwd naar het antwoord :-)
Hoi Tjitske en Joyce,
Ja, je kan verse spinazie invriezen en vervolgens bevroren gebruiken in je smoothie. Alleen denk ik dat je dan beter kunt kiezen voor diepvriesspinazie. De voedingswaardes zullen niet veel van elkaar verschillen. Het gemak natuurlijk wel ;-) Volgens sommige bronnen zou het beter zijn de spinazie kort te blancheren voordat je het gaat invriezen. Een onderbouwing voor dit argument heb ik helaas niet kunnen vinden.
Bedankt voor het andwoord! Super blij met de blender, maakte het makkelijker kiezen voor mij. Zonder keuze stres;-)
Ik heb alleen een staafmixer. Word de smoothie daarmee ook glad genoeg? De smoothie met havermout mekte ik dat het vrij korrelig blijft. Is dat met een blender niet zo? Tip voor een goede blender?
Hoi Suus,
Met een staafmixer krijg je een smootie veel minder glad dan met een blender. Voor smoothies waar harde groenten of granen en noten in gebruikt worden is een goede blender echt nodig. Kies altijd voor een blender met een glazen kan, deze kunnen zonder problemen in de vaatwasser, daarnaast is glas sterker dus hoef je je geen zorgen te maken dat bevroren producten de blender beschadigen. Wij maken zelf gebruik van deze Phillips blender en zijn er erg tevreden over.
Diepvries spinazie istoch gekookt? Bij groene smoothies gebruik je toch rauwe groene groente ivm nitriet? Tenminste zo heb ik het begrepen.
Hoi Gea,
Het klopt dat diepvriesspinazie kort wordt voorgekookt. Dit doen ze omdat het volume hierdoor afneemt. Na het voorkoken wordt het in snel tempo afgekoeld tot ver onder nul. Door dit proces worden de bacteriën die nitraat omzetten in nitriet gedood. Het is trouwens een fabel dat er grote hoeveelheden nitriet vrijkomen bij het herhaaldelijk opwarmen van spinazie. Er is lang geleden een rekenfout gemaakt bij een onderzoek naar nitraatvorming in spinazie. De ophef die hier nog altijd over heerst is achterhaald maar schijnt lastig te doorbreken te zijn. Evenals het fabel dat je verstoppingen zou krijgen van banaan, maar goed dat is een ander onderwerp ;-) De diepgevroren spinazie is dus prima te gebruiken in groene smoothies.