Havermoutpap met bosbessen en walnoten
Havermoutpap kan je op veel verschillende manieren eten, dit recept voor havermoutpap hebben we afgelopen weekend verzonnen. We hebben meegedaan aan de Strongmanrun en hadden hiervoor een goed ontbijt nodig dat ons lichaam voorziet van langdurige energie.
In tegenstelling tot veel andere recepten op Voedzaam & Snel bevat dit recept redelijk veel koolhydraten. Echter gaat het hier wel om zeer complexe koolhydraten, ook wel koolhydraten met een lage glycemische index genoemd. Dit houdt in dat de koolhydraten, door hun complexiteit, zeer traag worden omgezet in suikers en langzaam worden opgenomen in het bloed. De suikers laten daardoor de bloedsuikerspiegel minimaal stijgen maar wel voor een lange periode. Omdat we bijna drie uur moesten hardlopen en daarvoor veel energie nodig hadden, hebben we gekozen voor havermout als ontbijt.
Havermoutpap met bosbessen en walnoten
Dit heb je nodig
- 2 delen Havermout
- 4 delen Melk - volle
- 250 gr Bosbessen
- 100 gr Walnoten - ongezouten
Zo maak je het
- Doe de havermout en de melk in een pannetje en zet op matig vuur
- Voeg na 5 minuten de bosbessen toe (houd er een paar apart)
- Blijf in de pap roeren totdat hij lekker dik is
- Schep in twee kommen en garneer met de walnoten en nog enkele bosbessen
maakte ik deze morgen klaar. lekker.
Of de melk vervangen door zelfgemaakte amandelmelk en de walnoten door geroosterde pecannoten. En nog wat gebroken lijnzaad toevoegen. Zo doe ik het altijd, ben er echt dol op!
Ben een grote havermoutfan. Misschien een idee om er nog kaneelpoeder aan toe te voegen en de melk te vervangen door water!