Naan broodjes met topping van FAGE Total 5%
Zien deze naan broodjes er niet prachtig en verrukkelijk uit? Het goede nieuws is dat je ze zo hebt gemaakt én de smaak is ook nog eens heerlijk! We maken ze met romige FAGE Total 5% yoghurt en die gebruiken we ook als topping. Deze naan broodjes zijn super voedzaam en perfect als ontbijt óf lunch.
Op het ene naan broodje hebben we een topping gemaakt van avocado, tuinbonen, knapperig radijs en preischeutjes. Op het andere naanbroodje hebben we een topping gemaakt van rucola, kerstomaatjes, gebakken pijnboompitjes, rode bietenkiemen en een beetje balsamico. Het is een feestje geworden! Met dit recept maak je je ochtend #NatuurlijkBuitengewoon
Onder deze topping vind je een laagje yoghurt, die tevens de basis is van het naanbrood. FAGE yoghurt is gemaakt volgens een familierecept dat stamt uit 1926. De yoghurt wordt geperst, wat een dikke en super romige yoghurt oplevert. Ook fijn; er wordt geen suiker aan de yoghurt toegevoegd.
Een eetlepel van deze yoghurt, puur natuur, is al zalig lekker. Het is dan ook zeker een aanrader om te gebruiken in een snel yoghurt ontbijtje in combinatie met onze ontbijtmix, of als voedzaam tussendoortje.
Zelf naanbrood maken
Heb je wel eens zelf naanbrood gemaakt? Het is heel simpel en homemade smaakt het zo lekker! De basis bestaat uit slechts 2 ingrediënten: volkorenmeel en volle yoghurt. Je vindt veel recepten online met witte bloem, maar je kunt je naanbrood beter van volkorenmeel maken. Zo is je naanbrood voedzamer en wat ons betreft ook lekkerder.
Naan (want naanbrood is eigenlijk dubbelop, naan betekent namelijk brood ;)) bakken we in de pan. Ongeveer 2 minuten per kant, totdat het er goudbruin uitziet. Het is het aller lekkerst om de naan snel na het bakken te beleggen met een topping naar keuze. Begin in ieder geval met een flinke laag FAGE (dit spreek je uit als fah-yeh) yoghurt. Eigenlijk zou je het nu al kunnen eten want met alleen een laagje yoghurt is het ook al erg lekker. Je zou je naan ook in de yoghurt kunnen dippen.
Het deeg voor de naan maak je dus van yoghurt en volkorenmeel. Verder gaan er nog een beetje bakpoeder, olijfolie en een snufje zeezout doorheen. En omdat we het niet konden laten: knoflook en rozemarijn. We weten zeker dat als je dit recept eens hebt gemaakt, je veel vaker zelf naanbroodjes zult bakken.
Naan brood met FAGE Total 5%
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 240 gr volkoren meel
- 3 tl bakpoeder
- snufje zout
- 150 gr FAGE Total 5% (volle yoghurt)
- 3 el olijfolie
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 1 avocado
- 2 el FAGE Total 5%
- 3 radijsjes
- 130 gr tuinbonen
- preischeutjes
- olijfolie - extra vergine
- zeezout
- 20 gr pijnboompitjes
- 2 el FAGE Total 5%
- 2 handjes rucola
- 6 kerstomaatjes
- rode bietenkiemen
- 2 tl balsamico
Zo maak je het
- doe het volkorenmeel in een ruime kom, voeg het bakpoeder en het zout toe en schep met een lepel door elkaar
- voeg de yoghurt, de olijfolie en de rozemarijn toe en schep met een lepel door elkaar (het wordt een soort kruimig beslag)
- strooi wat meel op een houten snijplank en schep het beslag op de plank
- vorm er een deeg van en snijd in vier gelijke delen
- zet een koekenpan op matig vuur, rol het deeg voor één naanbrood plat met een deegroller (ongeveer 5 mm dik) bestrooi tijdens het rollen met wat meel zodat het niet gaat plakken
- haal de uitgerolde plak deeg van de plank en leg in de pan zonder olie of boter, bak ongeveer twee minuten per kant of totdat het brood mooi goudbruin kleurt
- herhaal met de andere deegballetjes
- bak intussen de pijnboompitjes goudbruin in een kleine pan zonder olie of boter, onder regelmatig omschudden en snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes
- laat de broden een beetje afkoelen op een rooster en beleg ze vervolgens met een topping naar keuze
kan je ook griekse yoghurt gebruiken ipv Fage/
Griekse yoghurt bevat twee keer zoveel vet. Je hebt er daarom minder van nodig. Dat is jammer want dan mis je de frisse yoghurtsmaak in het brood.