Ontbijtdrank met havermout en noten
Zelf ontbijtdrank maken is gemakkelijk en veel gezonder dan de kant-en-klare varianten. En het leuke van zelf je ontbijtdrink maken, is dat je precies datgene erin kan doen wat jij lekker vindt!
In dit ontbijtdrank recept met havermout en noten, gebruiken we ook sinaasappels, bananen en Griekse yoghurt. Maar je kan natuurlijk ook gewone yoghurt of karnemelk gebruiken, of de bananen vervangen door aardbeien of perzik. De sinaasappels zorgen ervoor dat deze smoothie wat dunner wordt, dus als je die niet wil gebruiken, ga dan voor melk of karnemelk in plaats van yoghurt. Appels vinden wij niet zo lekker in de blender, maar dat is heel persoonlijk.
Voor het maken van deze ontbijtdrank met havermout en noten heb je een blender nodig, noten krijg je niet goed fijn met een staafmixer. Het is even een aanschaf, zo’n goede blender. Het kost je een kleine 100 euro als je er één met een glazen kan en krachtige motor wilt hebben, maar het is het absoluut waard. Wij gebruiken de blender meerdere keren per week omdat het zo’n eenvoudige manier is voor het maken van een snel en voedzaam ontbijt, een mix voor notenrepen, lekkere desserts, fruitijsjes, noem maar op. Voor ons is de blender onmisbaar!
Ontbijtdrank met havermout en noten
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 3 Sinaasappels
- 2 Bananen
- 50 gr notenmix - ongezouten
- 40 gr Havermout
- 400 gr Griekse yoghurt
Zo maak je het
- Pers de sinaasappels uit en giet het sap en het vruchtvlees (zonder pitten) in een blender
- Pel de bananen en stop ook in de blender
- Voeg de noten, havermout en yoghurt eraan toe
- Mix goed en verdeel over twee grote glazen, steek er een rietje in
Hoi, ik heb een vraag. Ik lees over bijv. havermout zoveel verschillende bereidingen. Hoe zit dat nou?
Ik kom vaak bij gezondheidsgoeroe’s de mededeling tegen, dat je havermout eerst 8-12 uur moet weken, voordat je
het gaat eten en op andere blogs, zoals die van jullie bij jullie bovenstaand recept, zie ik niets staan over eerst weken van
havermout. Wat is de reden dat het geweekt wordt en is dat echt nodig? Ik vind het nogal omslachtig om eerst het e.e.a. te weken voordat je het verder kunt verwerken.
Hoi Mirella,
Het zijn verschillende manieren van bereiden. Als je havermout een nacht weekt, krijg je een recept dat je ‘overnight oats noemt’. Verwarm je de havermout met melk dan krijg je pap. En voeg je het direct toe aan je yoghurt dan gebruik je het als een soort muesli. Ik zou niets kunnen bedenken waarom je havermout altijd eerst moet weken. De manier van bereiden zal weinig tot geen effect hebben op de voedingsstoffen in de havermout zelf. Voor welke bereiding je kiest is persoonlijk. Ik zou ze afwisselen, omdat ze allemaal lekker zijn ;-) Voedzaam is havermout sowieso.