Overnight oats met banaan
Overnight oats is het ideale snelle havermout ontbijt dat zo op tafel staat. Je maakt het voor een deel de avond van tevoren. Zet het in de koelkast en de volgende dag alleen even de rest van de ingrediƫnten er door roeren. Heerlijk deze overnight oats.
We hebben al veel overnight oats recepten voorbij zien komen maar geen enkele wordt op deze manier bereidt. En dat maakt dit recept nou juist zo lekker. We prakken de banaan van tevoren, mengen deze met de melk zodat je een heerlijke bananenmelk krijgt. Hier laten we de havervlokken een nachtje in wellen. De heerlijke smaak trekt ’s nachts in de havervlokken. We voegen er ’s ochtends alleen nog wat gebroken lijnzaad, een paar rozijnen en twee eetlepels kokosrasp aan toe. Binnen 2 minuten staat je powerontbijt voor je neus. Lekker smullen maar! Van overnight oats, of eigenlijk van haver en havermout in het algemeen, krijg je veel energie. Haver bevat veel complexe koolhydraten. Je lichaam doet er lang over om ze af te breken tot glucose. Je bloedsuikerspiegel stijgt daardoor een langere periode een klein beetje. Dit geeft je een energiek gevoel; je kunt de dag goed van start gaan.
De havervlokken kopen we bij de reformwinkel. G&W of de Tuinen. In de supermarkt heb ik ze nog niet zien liggen. Maar ik denk dat dat een kwestie van tijd is. Dit overnight oats recept is goed voor twee personen. Eet smakelijk alvast!
Overnight oats met banaan
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1 Banaan
- 200 ml melk - halfvol
- 130 gr Havervlokken - geen havermout
- 2 tl Kaneel
- 2 el Geraspte kokos
- 2 el Gebroken lijnzaad
- 30 gr Rozijnen
Zo maak je het
- Prak de banaan in een kom
- Voeg de melk toe en mix met een garde
- Voeg de havervlokken toe roer door elkaar en plaats in de koelkast
- Voeg de kaneel, de geraspte kokos, de gebroken lijnzaad en de rozijnen toe en roer door elkaar
- Verdeel over twee schaaltjes
Ik meng zelfs alles onmiddellijk, verdeel het over 2 (afgesloten confituur) potjes en zet het in z’n geheel een nacht (of 2) weg in de koelkast! Dan zijn alle smaken goed ingetrokken en is het de ochtend erna helemaal geen werk meer :-) En heel lekker!
Goed idee!!
Recept: Overnight oats met banaan, mag in plaats van rozijnen, zongedroogde granberry’s worden gebruikt? hoor dat graag van jullie?
Gr. Huberdina.
Dat kun je toch ook zelf gewoon bedenken. Komop een beetje creatieviteit !
Dit legt best wel een stevige bodem voor de dag! Erg lekker.
Wat is de voedingswaarde? Waarom vermelden jullie die nooit?
Het is echt lekker, en super snel klaar ;-)
Ik probeer zoveel mogelijk ontbijtjes te maken waar ik de hele ochtend voldoende aan heb en ik denk dat dat bij deze zeker gaat lukken:-)
Leuk! Dat gaat met dit ontbijtje zeker lukken hoor ;-)
Kan ik het ook zonder lijnzaad maken?
De havervlokken zijn trouwens ook bij Jumbo te koop.
Alvast bedankt voor jouw reactie!
Hoi Mada,
Je kunt het ook zonder de lijnzaad maken. De lijnzaadjes zorgen er wel voor dat het iets romiger van structuur wordt omdat ze verdikkend werken. Je zou de avond van tevoren iets meer havervlokken kunnen toevoegen. Wij kopen een deel van onze boodschappen ook bij de Jumbo maar hebben ze niet zien liggen. Ik de volgende keer nog eens goed zoeken.
Mmmmm, klinkt lekker! Waarom wordt er voor havervlokken gekozen ipv havermout(wat ik vaak gebruik)?
Havervlokken blijven wat steviger. Als je havermout gebruikt wordt het meer een pap. Tis maar net wat je lekker vindt. Wij geven de voorkeur aan havervlokken voor overnight oats en havermout voor pap of door een groene smoothie.
Ga ik eens proberen met kokosnootdrink( Alpro) i.p.v. melk.
Klinkt goed! Havervlokken zijn bij ons (de Ooij ) te koop bij de PLUS supermarkt.
Op zoek naar lekkere ontbijtrecepten kwam ik hierbij uit….130g havervlokken??? Mijn havermoutpap doe ik altijd 30g in 20pml melk. Maar ala…het staat in het recept…….een blok beton is er niks bij, helaas. Nu nog maar 100ml erbij gedaan en dan maar warme pap van gemaakt. Ben ik de enige dan?
Hoi Ria, dat klopt. Gemoute haver neemt erg veel vocht op. Daarom heb je er veel minder van nodig als je er bijvoorbeeld pap van maakt. Overnight oats maak je van havervlokken en niet van havermout. Havervlokken nemen veel minder vocht op, daarom heb je er meer van nodig.
Oke dank voor de reactie
Volgende keer beter…de smaak was wel lekker