Groentesap de Rode krachtpatser
Juicing, het is dé manier om snel een super gezonde maaltijd te bereiden. Je kunt een groentensapje drinken als ontbijt, als aanvulling op je lunch of gewoon tussendoor. Met dit rode sapje geef je je lichaam een super voedzame boost. En het vult als een bom, dus zet de sapcentrifuge maar vast aan!
Groentesap de Rode krachtpatser
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 2 rode bieten - rauw
- 4 Wortels
- 2 stronken Selderij
- 1/2 Citroen
- 15 gr gember - vers
Zo maak je het
- Verwijder pesticiden door je groenten goed te wassen, of kies voor biologische producten
- Snijd eventueel het groen van de bieten
- Verwijder de kapjes van de wortelen
- Schil de citroen (de schil maakt je sap een beetje bitter)
- Stop alle ingrediënten een voor een in de sapcentrifuge
- Verdeel de sap over twee longdrinkglazen
- Spoel de onderdelen van je sapcentrifuge gelijk af zodat de pulp niet aankoekt
Tip
Gebruik meer gember als je de sap pittiger wilt maken
Print dit recept
Porties: 2
Zag pas geleden een webinar van Erik Scherder. Hij adviseerde ten zeeeerste rode bieten (of was het nou rode kool??). Ik vind het nergens meer terug; noch op youtube noch op google… Welke van de 2 is NOG gezonder???
Hoi, lekkere sapjes allemaal, ik ga ze proberen, alleen wel door de blender, want ik heb geen sapcentrifuge.
Hoi Gdeman, we zijn benieuwd hoe de sapjes smaken met de blender?