Boerenkool pesto
Laat je verrassen en zet eens een heerlijke pesto gemaakt van boerenkool op tafel tijdens de vrijdagmiddagborrel. Lekker! Je hebt eigenlijk niet door dat je boerenkool ipv basilicum eet totdat iemand het je vertelt. Structuur en smaak zijn vrijwel hetzelfde. Dat komt omdat de smaakmakers zoals knoflook en parmezaanse kaas de boventoon voeren.
Een stuk goedkoper is het ook nog eens en bovendien lokaal geteeld want boerenkool groeit prima in het nu koude winterklimaat van Nederland. Win win dus. Wist je trouwens dat boerenkool een mooie hoeveelheid vitaminen en mineralen bevat. Als je er, zoals in dit recept, 150 gram per persoon van eet heb je direct je dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine C, A en K binnen. Daarbij is het rijk aan vezels en mineralen zoals calcium, koper en mangaan.
Boerenkool pesto
Dit heb je nodig
- 150 gram Boerenkool - gesneden
- 1 teen knoflook - vers
- 10 eetlepels olijfolie - extra vergine
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram cashewnoten - ongezouten
- zout en peper - naar smaak
Zo maak je het
- Pel de knoflook en snijd in grove stukken, snijd de kaas in grove stukken
- Doe alle ingredienten bij elkaar in de keukenmachine (als niet alle boerenkool in een keer kan, voeg dan steeds een handje toe)
- Maal tot het een mooie structuur heeft
- Breng op smaak met peper en een beetje zout
Ziet er super uit! Kan je dit invriezen?