Lente maaltijdsalade met vers fruit en noten
Ik heb de naam van deze maaltijdsalade niet zelf verzonnen. Dat hebben Instagramvolgers gedaan. Ik had het niet beter kunnen doen want deze salade is een salade waar je lentekriebels van krijgt. Vers fruit, wat noten, kruidige rucola, zachte brie, frisse paprika en knapperige zwarte bonen.
Ik heb wat nieuws ontdekt trouwens: Instagram stories. Oké het is er al twee jaar ofzo, ik loop meestal een beetje achter ;-) Ik had het wel eens gezien, die ronde icoontjes van mensen die we volgen boven in het scherm, maar er nog nooit op geklikt. Een paar dagen geleden maar eens uitgezocht hoe je dat nou moet gebruiken. Super simpel eigenlijk, en nog leuk ook. Zo leer je nog eens wat.
Volg je ons al op Instagram? Hier kun je ons volgen! En dat is natuurlijk inclusief Instagram stories :-)
Lentesalade met vers fruit
Meer over deze heerlijke salade. Ik heb er een maaltijdsalade van gemaakt. Een maaltijd voor tijdens de lunch wel te verstaan. Als avondmaaltijd is hij net wat te klein. Als lunch volstaat deze salade omdat hij compleet is aan voedingsstoffen. Een mooie hoeveelheid eiwitten door de bonen en de brie. Goede vetten uit de noten, de avocado en de olijfolie. Een beetje koolhydraten door de bonen en de paprika. Veel vitaminen en mineralen door de paprika, noten en sinaasappel.
Als je je lichaam voorziet van veel verschillende voedingsstoffen dan ben je jezelf écht aan het voeden. En dat is goed. Als je kiest voor een combinatie van ingrediënten die allemaal hun steentje bijdragen dan voorzie je je lichaam van alles wat hij nodig heeft. En een goed gevoed lichaam is weerbaarder, fitter en gezonder.
Lente maaltijdsalade met vers fruit en noten
Dit heb je nodig
- 100 gr rucola
- 1 handsinaasappe
- 100 gr brie
- 1 avocado
- 40 gr amandelen
- 200 gr zwarte bonen
- 1 paprika
- 2 stengels lente-ui
- 4 el olijfolie
- 2 el azijn
- peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Spoel de bonen af, schil de sinaasappel en snijd in stukken
- Snijd reepjes van de paprika
- Snijd de avocado doormidden, draaide helften van elkaar af, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes
- Snijd ringen van de lente-ui en plakjes van de brie
- Doe alle ingrediënten op in een ruime kom en schep door elkaar
- Maak een dressing van de olie, de azijn, het zout en de peper en verdeel over de salade
- Strooi de amandelen over de salade