Het maakt niet uit wat je op je barbecue maakt, als je deze fruitsalade erbij serveert heb je gegarandeerd een topavond! Fruit is de ideale metgezel van sappig vlees en boterzachte vis. Maak deze lekkere fruitsalade voor bij de BBQ van te voren klaar en bewaar hem in de koelkast. Haal hem eruit als je de barbecue aansteekt zodat iedereen alvast een klein verfrissend hapje heeft. We kunnen je garanderen dat deze fruitsalade opgaat!

Het geheime wapen van de lekkerste fruitsalade is zoet en rijp fruit. Ruik daarom goed aan je galiameloen als je hem koopt: ruik je de zoete geur? Dan is ie perfect. En vraag gerust aan je groenteboer welke watermeloen geschikt is om dezelfde dag op te eten. Je kan er ook op kloppen: een hol geluid betekent dat ie rijp is. Aan een ananas kun je ook ruiken of ie rijp is. Daarnaast laat het blad uit de kruin van een rijpe ananas makkelijk los als je er zachtjes aan trekt. Bij aardbeien en blauwe besjes zie je snel genoeg of ze rijp zijn. Nog beter: proef er eentje. Op de markt mag dit vaak.

fruitsalade voor bij de BBQ

Een lekkere dressing voor bij de fruitsalade

Maar wist je dat je een fruitsalade nog lekkerder kunt maken met een goede dressing? Combineer een goede extra vergine olijfolie met vers citroensap en zeezout. Het klinkt misschien raar om zout toe te voegen aan fruit, maar het is echt heel lekker! Vergeet ook geen verse kruiden toe te voegen. Bij deze salade gebruiken we verse munt, een flinke scheut Big Green Egg olijfolie en de kruidenmelange Caribbean Spice. Heb je dit niet in huis, dan kun je ook een beetje peper toevoegen.

 

Fruitsalade voor bij de BBQ

Deze fruitsalade maakt je BBQ feestje compleet!
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 1/2 watermeloen - kleintje zonder pitten
  • 1 galiameloen
  • 1 ananas
  • 250 gr aardbeien
  • 200 gr bosbessen
  • 3 takjes munt - vers
  • 3 el olijfolie - extra vergine
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 tl caribbean spice
  • citroensap - van 1/2 citroen

Zo maak je het

  • Snijd het vruchtvlees van de watermeloen, ananas en galiameloen in blokjes.
  • Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden, doe ze samen met het gesneden fruit en de bosbessen in een kom en schep door elkaar
  • Snijd de munt fijn en voeg toe
  • Meng de olijfolie met het zeezout, de caribbean spice en het citroensap in een schaaltje en giet dit over de fruitsalade
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 4 -5
Door: Jennifer