Salade met geroosterde radijsjes, sinaasappelreepjes en tuinkers
Deze salade met geroosterde radijsjes, sinaasappelreepjes en tuinkers is supergezond, slank en met een zomers tintje. Kun je nog even wegdromen naar die heerlijke zomer …
Want wat was het heerlijk, die zomerse avonden, heerlijk luieren op het strand, lekker fietsen in de bergen en vooral heel veel tijd met elkaar doorbrengen. Heb je ook zo genoten van de zomervakantie? Wat was het een ongekend mooie zomervakantie in ons eigen kikkerlandje! Tijdens de vakantie zijn we niet zo streng voor onszelf, jij ook niet toch? Natuurlijk eten we wel gezond, maar een drankje meer af en toe, net iets meer eten als je uit eten gaat, en een extra ijsje hier en daar. Dat moet kunnen. Maar na de zomervakantie maken we weer pas op de plaats. Hup, even die broekriem aantrekken zodat we niet ongemerkt kilootjes aankomen, of om de aangekomen pondjes weer kwijt te raken. Speciaal daarvoor hebben we een dit heerlijke saladerecept gemaakt. Gezond doen is nog lekker ook, komt dat even mooi uit!
De basis voor deze salade is een bos radijs. Dat klinkt misschien wel erg pittig, maar als je ze roostert in de oven, zijn ze heerlijk en een stuk zachter van smaak. Het loof gebruiken we als salade, aangevuld met een groene salademix. Geniet ervan!
Tip: je kunt de geroosterde radijsjes ook als snack eten.
12 Gezonde weekmenu’s | om na de vakantie weer in een gezond ritme te komen
Ben je op zoek naar iets meer recepten waar je je week mee kunt vullen, zodat je zeker weet dat je gezond en gevarieerd eet? Dan biedt ons nieuwste boek je vast houvast. Dit boek bevat 12 gezonde weekmenu’s met daarbij handige boodschappenlijstjes en tip voor ontbijt en lunch. Dan weet je zeker dat je weer in dat gezonde ritme komt en je weer tiptop lekker in je vel zit. Je kunt het boek Gezonde weekmenu’s bestellen bij o.a. Bol.com.
Nagenieten van een heerlijke zomervakantie
Salade met geroosterde radijsjes, sinaasappelreepjes en tuinkers
Dit heb je nodig
- 1 bos radijs - 1 bos
- 1 sinaasappel
- 120 gr edamame bonen
- 2 handjes salademix
- 2 handjes radijsloof
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 el citroensap
- 5 blaadjes verse munt - fijn gesneden
- 3 takjes verse dille - fijn gesneden
- 1 teen knoflook
- 1 mespuntje peper
- 1/4 tl zeezout
Zo maak je het
- rooster de radijsjes volgens dit recept
- spoel de edamame bonen af en laat ze uitlekken
- snijd het loof van de radijsjes grof en spoel af
- snijd de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in reepjes
- Haal de knoflook door een knoflookpers en meng met de rest van de ingredienten voor de dressing in een schaaltje
- doe alle ingredienten voor de salade in een schaal en giet de dressing eroverheen
- (aangegeven bereidingstijd is inclusief het roosteren van de radijsjes)