Salade met Hollandse garnaaltjes en doperwten
Een lekkere frisse salade met een touch van de zee! Dat is deze salade met veldsla, Hollandse garnaaltjes, wortel, appel, cherry tomaatjes, doperwten en kiemgroente. Met een cocktail dressing op yoghurtbasis heb je een heerlijke, frisse salade. Perfect als lunch maar ook lekker voor ’s avonds met nog iets erbij.
De Hollandse garnaal kun je gekookt en al in de supermarkt kopen. Die kunnen dus zo door je salade! Garnalen zijn rijk aan vitamine B12. Ze zijn bovendien erg lekker. Helemaal als je ze combineert met cocktailsaus. Voor dit salade recept heb ik een cocktaildressing gemaakt op basis van volle yoghurt. Ik heb daar limoensap, een theelepel bbq saus en een beetje chili aan toegevoegd. Dit zorgt voor een fris, licht pittig, cocktailachtige smaak die deze salade met garnaaltjes helemaal afmaakt.
Doperwten door je salade
De doperwten die we gebruiken komen uit de diepvries. Je hoeft ze alleen maar 2 minuutjes te koken. Ze zijn lekker knapperig en mooi groen van kleur. De groene erwt bevat een groot scala aan vitaminen en is daardoor een heel voedzaam klein peulvruchtje. Voeg hem wat vaker toe aan je lunch, zo krijg je op een makkelijke en lekkere manier nog net wat meer groente binnen. Wist je dat je van doperwten ook een heerlijke spread kunt maken voor op een volkoren boterham?
Salade met Hollandse garnaaltjes en doperwten
Dit heb je nodig
- 100 gr doperwten - diepvries
- 70 gr wortel - julliene gesneden
- 3 takjes peterselie
- 1 appel
- 10 kerstomaatjes
- 100 gr Hollandse garnaaltjes
- 50 gr veldsla
- 20 gr alfalfa - of andere kiemgroente
- 1 el limoensap
- 2 el yoghurt
- 1 tl bbq saus
- 1/4 tl chili
Zo maak je het
- kook de doperwten 2 minuten
- snijd de appel in partjes en de tomaatjes doormidden
- meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje
- doe alle ingrediënten voor de salade bij elkaar en druppel de dressing er overheen