Zeewiersalade met biet en peterselie
Een tijdje geleden heb ik een uitgebreide review geschreven over zeewierpasta. Ik heb er een aantal salades mee gemaakt en dit vond ik de lekkerste. Zeewiersalade met biet en peterselie. Op de een of andere manier wordt de ziltige smaak van het zeewier opgeheven door de bieten en de balsamicoazijn.
Dat is aan de ene kant jammer maar handig voor mensen die niet van die smaak houden. De salade staat bol van de goede voedingsstoffen en is makkelijk om te maken. Probeer het eens uit! Met zeewier kan je heerlijke gerechten maken.
Zeewiersalade met biet en peterselie
Lekkere salade van zeewier
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 1 porties
Dit heb je nodig
- 25 gr Gedroogd zeewier - ik heb seamore gebruikt verkrijgbaar bij de AH
- 10 Kerstomaatjes
- 100 gr rode biet - voorgekookt
- 10 gr peterselie - vers
- 1 el Olijfolie
- 1 el Balsamicoazijn
- Peper - naar smaak
Zo maak je het
- Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker
- Leg de zeewier in het schaaltje en giet het kokende water er overheen, laat 15 minuten staan
- Snijd ondertussen de tomaatjes en de biet in stukken
- Hak de peterselie fijn
- Laat het zeewier uitlekken en voeg toe aan de salade
- Breng op smaak met de olijfolie, balsamicoazijn en de peper
Print dit recept
Porties: 1