Groene smoothie met gember, amandel en kokosolie
Zorg voor voldoende vitamines en goede stofjes nu de herfstperiode is aangebroken. Met deze heerlijke groene smoothie komt dat helemaal goed. Met een glas krijg je 100 gram groente binnen, mooie vetten uit de amandelen en van de kokosolie en een bijzondere lading anti-oxidanten van de gember en de bladspinazie. Laat die koude en natte dagen maar beginnen.
Oké rebound. Ik heb een dag plat gelegen omdat ik buikgriep had. Niets hield ik binnen, ik wilde alleen maar in m’n bed liggen. Met gezond eten kun je niet voorkomen dat je ziek wordt. maar je kunt er wel voor zorgen dat je weer snel herstelt en dat de ziektedagen beperkt blijven. Goede voeding zorgt er voor dat je immuunsysteem optimaal functioneert. Mocht je dan toch onverhoopt een vervelende bacterie oplopen waar je nog niet resistent voor bent, dan is je lichaam in ieder geval klaar om op volle kracht de bacterie te bestrijden en deze snel de das om te doen. Ik heb 1 dag ziek op bed gelegen en 1 dag herstel genomen omdat ik erg moe was. Bij elkaar ben ik er twee dagen tussenuit geweest. Dat vind ik best meevallen. Het was gelukkig jaren geleden dat ik me zo rot gevoeld heb. En ik hoop dat het ook weer jaren gaat duren voordat ik het weer een keertje krijg. Fingers crossed.
Groene smoothie met gember, amandel en kokosolie
Dit heb je nodig
- 1 mango
- 25 gr gember - vers, geschild
- 50 gr amandelen - ongebrand, ongezouten met vlies
- 200 gr spinazie
- 300 ml water
- 1 tl kokosolie - extra vergine
Zo maak je het
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit
- Schil de gember
- Doe samen met de rest van de ingrediënten in de blender en mix tot een gladde smoothie
- Serveer eventueel met wat gehakte amandelen (als je brede rietjes hebt (IKEA))