Dit is een smoothie met pindakaas. Pindakaas?!?! Ja inderdaad, pindakaas. Pindakaas bevat veel eiwitten, vitamines en goede vetten. Samen met de kwark en de banaan een geweldige combinatie om na een intensieve workout te drinken. Je lichaam herstelt sneller waardoor je eerder aan de volgende training kunt beginnen.

Hardlopen, crossfit, wielrennen, zwemmen, krachttraining, mountainbiken, coretraining en bootcamp. Eigenlijk vind ik te veel sporten leuk, maar het afgelopen half jaar ben ik weer wat meer aan krachttraining gaan doen en wat minder aan duurtraining. Waar bij duurtraining de focus ligt op het uithoudingsvermogen ligt bij krachttraining de focus op, je raadt het al, kracht. Sterker worden betekent meer spierweefsel opbouwen. Om spierweefsel op te bouwen zijn eiwitten nodig, vooral na de training. Er zijn honderden verschillende potten met poeders verkrijgbaar waar je shakes mee kunt maken om na de training aan voldoende eiwitten te komen. Op zich prima, maar ik geef de voorkeur aan twee gekookte eieren, een schaaltje kwark met wat fruit of een zelfgemaakte post workout smoothie zoals dit recept. Het gaat er om dat je direct na de training eiwitten binnenkrijgt zodat spierherstel zo snel mogelijk op gang komt. Houd er wel rekening mee dat een te veel aan eiwitten wordt opgeslagen als vet. Ben je aan het sporten omdat je gewicht wil verliezen, dan zou ik na de training een groot glas water drinken en verder niets. Afvallen lukt alleen als je meer calorieën verbruikt dan dat je binnenkrijgt. Een smoothie als in dit recept bevat al snel 300 tot 350 calorieën. En die extra calorieën wil je juist niet hebben als je wil afvallen. Ben je op gewicht, dan is dit een geweldige smoothie voor na de training. Proost!

Post workout smoothie

5 min
5 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 500 gr Kwark
  • 2 Banaan
  • 80 gr Pindakaas

Zo maak je het

  • Pel de bananen en doe deze samen met de kwark en de pindakaas in de blender
  • Zet de blender aan en mix de smoothie glad
  • Verdeel over twee glazen
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Nederlands
Porties: 2
Door: Sven