Virgin Bloody Mary
Een lekkere cocktail serveren zonder alcohol? Maak dan eens een Virgin Mary. Een prachtig rode, spicy en coole mocktail die nog voedzaam is ook. Cheers!
We zijn net terug van vakantie. Het moment om aan de bak te gaan. Qua werk? Ja. Maar ook qua lichamelijke conditie. In de vakantie drink je toch makkelijker een glaasje alcohol. Een mooie wijn, een verfrissend biertje. Alle dagen lijken net weekend. Tijd om het roer om te gooien.
Sven doet dat het liefst 100%. Dus een lange periode helemaal geen alcohol nuttigen. Supergoed natuurlijk. Maar ik ben meer van het matigen. Ik drink 6 dagen in de week geen alcohol en 1 dag in de week mag het wel. Het zou dan best kunnen dat ik de hele week geen alcohol drink. Maar als ik mezelf iets compleet ontzeg, vind ik het niet leuk. Chagrijnig word ik daarvan.
Toen ik zwanger was en borstvoeding gaf dronk ik natuurlijk ook geen alcohol. Ik weet nog dat de theetjes en glazen water me op een gegeven moment echt de neus uitkwamen. En ik houd niet van de vruchtensappen, frisdranken en andere zoete drankjes die te koop zijn. Maar nu is alcoholvrij ineens hip aan het worden en vliegen de alcoholvrije mogelijkheden je om de oren. Zelfs leuke speciaalbieren zijn er nu in een alcoholvrije variant. Superfijn natuurlijk!
Bloody Mary zonder alcohol
Om in te spelen op deze trend en om het mezelf wat makkelijker te maken zo vlak na de vakantie, heb ik een virgin mary gemaakt. Het is vrijwel het klassieke recept van een Bloody Mary, maar dan zonder wodka.
Je kunt nog een stapje verder gaan en de tomatensap zelf maken, maar ik heb voor het gemak gekozen voor een biologisch pak tomatensap.
Ook leuke alcoholvrije cocktails: Ginger mojito & Prikkelend Peer
Virgin Mary
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 400 ml tomatensap - biologisch, koud
- 6 ijsklontjes
- 2 stengels bleekselderij
- 1 limoen
- 10 druppels worchestersaus
- 4 druppels tabasco
Zo maak je het
- was de stengels bleekselderij en snijd de onderkant eraf (het topje met blaadjes gebruik je in de virgin mary)
- pak 2 mooie glazen en leg in ieder glas 3 ijsblokjes
- snijd twee mooie plankjes uit het midden van de limoen, knijp de overige twee helften uit boven de glazen
- giet de tomatensap erbij en voeg vervolgens de worchestersaus en tabasco toe, roer goed door, anders is het eerste slokje erg spicy
- snijd de plakjes limoen in en schuif ze over de rand van de glazen
- steek de steeltjes bleekselderij in de glazen