Andijvie is een erg veelzijdige groente. Je kunt hem gebruiken voor de traditionele stamppotten, maar is minstens zo lekker in een groene smoothie of in soep. Andijvie soep, gewoon even helemaal anders.

Andijvie heeft een licht bittere smaak. Dat proef je ook in de soep. Een heel klein beetje maar. Mocht je daar niet van houden dan raad ik je deze soep af. Ik vond het erg lekker (en de rest van het test-panel ook), zeker met de gebakken spekjes en crème fraîche.

We hebben er ook eitjes bij gekookt. Een ei in je soep lijkt raar, maar de combinatie is heerlijk en het maakt deze andijvie soep nog voedzamer! En de avocado uiteraard ook. Die zorgt er voor dat deze andijvie soep steviger en romiger is.

Andijvie soep met avocado

Frisse groene soep met andijvie
15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 125 gr Spekjes
  • 10 gr Roomboter
  • 500 gr Gesneden andijvie
  • 500 ml Groente bouillon
  • 1 Avocado
  • 4 el Crème fraîche

Zo maak je het

  • Bak de spekjes uit in de soeppan en laat ze afkoelen op een velletje keukenpapier
  • Doe de roomboter in de pan en bak hierin de andijvie tot deze geslonken is
  • Voeg de bouillon toe en twee eetlepels crème fraîche, breng aan de kook
  • Snijd ondertussen de avocado langs de pit doormidden en draai de helften van elkaar af
  • Wip de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil
  • Doe de avocado in de soep
  • Pureer de soep met een staafmixer zodra deze begint te koken
  • Verdeel de soep over twee borden en garneer met de spekjes en een extra lepel crème fraîche

Tip

Voeg per kom soep een gekookt eitje toe
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven