Win ons boek: ‘Gezond leven doe je zo!’. We geven drie gesigneerde exemplaren weg t.w.v. €20,- per stuk. Waarom? Omdat de derde druk nu in de winkels ligt en we dat met jullie willen vieren. Wil je een van de drie boeken winnen? Lees snel verder …

omslag Gezond leven doe je zo!

Het leek ons leuk om recept uit het boek aan jullie cadeau te doen: Dikke tomatensoep met ballen. Deze heerlijke tomatensoep is een echte winterknaller. De soep verzadigd enorm en bevat bovendien veel groente, gezonde vetten en zelfs havermout. De soep verwarmt en is heerlijk romig van smaak. Van deze soep ga je genieten!

Wat moet je doen:

  1. Maak het recept: ‘Dikke tomatensoep met ballen‘ (recept hieronder).
  2. Maak een foto van het eindresultaat.
  3. E-mail de foto uiterlijk zondag 5 februari 2017 naar: win@voedzaamensnel.nl (Door de foto aan ons te e-mailen ga je er mee akkoord dat wij jouw foto op Voedzaam & Snel plaatsen).
  4. Wij publiceren de ingestuurde foto’s onderaan dit bericht, zo kan iedereen ze zien.
  5. Op maandag 6 februari 2017 kiezen wij de drie mooiste / leukste / grappigste foto’s en sturen we zo snel mogelijk de boeken naar de winnaars.

Dikke tomatensoep met ballen

Heerlijke volle tomatensoep met prei, gehakt, havermout avocado en natuurlijk tomaten
5 min
20 min
25 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 700 gr trostomaten
  • 500 ml water
  • 15 gr bouillonpoeder
  • 1 prei
  • 175 gr wortel
  • 1 avocado
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 tl vleeskruiden
  • 1 ei
  • 15 gr havermout
  • 200 gr rundergehakt

Zo maak je het

  • Breng ongeveer 1,5 liter water aan de kook in de waterkoker
  • Verwijder de steeltjes van de tomaten en kerf de onderkant van de tomaten kruislings in met een scherp mes
  • Giet het hete water in een pan, doe de tomaten erin en kook ze hooguit twee minuten
  • Giet de tomaten af, dompel ze in een schaal met koud water en trek het velletje eraf
  • Snijd de tomaten doormidden, snijd het harde kroontje eruit en het vruchtvlees in stukjes
  • Doe de tomatenstukjes in een soeppan en voeg 500 ml water en het bouillonpoeder toe, laat dit vijf minuten koken
  • Snijd intussen de prei in ringen, schrap de wortels en snijd ze in plakjes
  • Snijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schillen. Snijd dit in blokjes
  • Doe de prei, wortel, avocado en tomatenpuree in de soep en kook alles tien minuten mee
  • Voeg intussen de vleeskruiden, de havermout en het ei toe aan het gehakt en draai kleine balletjes van het vlees
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep kort. De soep hoeft niet helemaal fijn te worden
  • Voeg de gehaktballen toe en laat de soep nog drie minuten zachtjes koken.
Print dit recept
Recept: Diner
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven

Ingestuurde foto’s

 

1: Ingestuurd door Géke

2: Ingestuurd door Joyce

3: Ingestuurd door Gelske

4: Ingestuurd door Nadine

5: Ingestuurd door Erna

6: Ingestuurd door Etha

7: Ingestuurd door J.

8: Ingestuurd door Esther

9: Ingestuurd door Lidy

10: Ingestuurd door Suzanne

11: Ingestuurd door Anne

12: Ingestuurd door Jolanda

13: Ingestuurd door Monica

14: Ingestuurd door Kim

15: Ingestuurd door Ella

16: Ingestuurd door Loes

17: Ingestuurd door Silvia

18: Ingestuurd door Geraldine

Uitslag fotowedstrijd

Bedankt allemaal voor het meedoen! We vinden het erg leuk om te zien hoe onze recepten bij lezers op tafel staan. Het was moeilijk kiezen. Het liefst willen we jullie allemaal laten winnen maar dat gaat helaas niet. We vonden de volgende inzendingen het mooiste/leukste/creatiefste.

Nadine, Anne en Silvia

Jullie hebben ons boek gewonnen! Gefeliciteerd.  Jullie kunnen een mailtje van ons tegemoet zien.

Veel kookplezier alvast :-)