Pastinaaksoep
Deze pastinaaksoep is super lekker, simpel om te maken en kids proof! Zet naast pastinaak, wortel, prei, ui, knoflook en bouillonpoeder op je boodschappenlijstje voor deze makkelijke pastinaaksoep. De smaak is zoet, geen wonder dat ook kinderen er van smullen. Tip: serveer de soep met een schepje crème fraîche.
Pastinaak is een echte kindergroente. Hij is niet groen van kleur (ideaal voor de fase dat ze alles wat groen is niet willen proeven), ruikt lekker en is zoet van smaak. Pastinaak is doorgaans niet een groente die mensen snel in hun winkelkarretje leggen, omdat ze misschien niet zo goed weten wat er mee moeten doen.
Recepten met pastinaak
Wat kun je doen met pastinaak? Soep maken uiteraard! Maar je kunt nog meer met deze vergeten groente. Je kunt pastinaak prima roerbakken of wokken, je kunt een stoofpot met pastinaak maken. Ben je op zoek naar iets bijzonders, maak dan eens patatjes van pastinaak of rösti.
En zoals ik al eerder vertelde, is pastinaak een succes bij onze dochter Ella. Hier vind je een duo recept met pastinaak: een vega curry voor papa en mama en een lekkere groenteprak voor de kleine.
Pastinaaksoep
Dit heb je nodig
- 400 gr pastinaak
- 300 gr wortel
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 20 gr bouillonpoeder
- 1 1/4 L water
- 4 el crème fraîche
Zo maak je het
- snijd de pastinaak in kleine blokjes en de wortel in plakjes
- snijd de prei in halve ringen
- snipper de ui en haal de knoflook door een knoflookpers
- fruit de ui en knoflook in de olijfolie
- voeg de gesneden groente toe en bak 5 minuten, vul ondertussen de waterkoker en verwarm het water
- voeg het hete water en de bouillonpoeder toe en kook de groenten in 10 minuten gaar
- pureer de soep met een staafmixer en serveer met crème fraîche
Het was heerlijk. Zonder crème fraiche, maar wel met een handje groente chips
Pastinaak met bataat in een puree vind ik erg lekker. Met een beetje peper een scheutje koolzaadolie.
KLinkt goed! Gaan we een keer maken
Ja, pastinaak is heel lekker. Je kunt er ook goed puree van maken i.p.v. aardappels.