Spicy linzensoep
Een heerlijke soep hoeft niet ingewikkeld te zijn. Daar is deze spicy linzensoep het bewijs van. Binnen een half uurtje staat deze lekkere, lichte en kruidige soep op tafel. Combineer ‘m met deze Turkse bulgur salade of een plak yoghurtbrood met avocado-limoen spread en je hebt een geweldig lekkere avondmaaltijd voor je neus staan. Een klein, Oosters feestje!
Lekkere kruiden
Ik ben gek op mijn kruidenkast! Op dit moment is het ook nog een punt van ergernis, want ik heb geen goed overzicht en er valt altijd wel een potje uit als ik iets nodig heb. Ik kijk dan ook verlangend uit naar een mooie keuken met kruidenla. Hallelujah! Haha. Ik durf te wedden dat ik er dan achterkom dat ik diverse kruiden dubbel heb. Of driedubbel.
Voor deze spicy linzensoep heb ik naast een rode peper, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma en verse peterselie en koriander gebruikt. Voor deze linzensoep heb ik kant-en-klare linzen gebruikt, super easy. Ik laat de soep, ondanks dat de linzen alleen maar opgewarmd hoeven te worden, 20 minuutjes zachtjes koken. Zo trekken de kruiden goed in de linzen. Roer de soep door voordat je hem opdient en serveer hem met een squeeze vers citroensap, extra vergine olijfolie en vers gesneden peterselie en koriander.
Nog meer doen met linzen? Probeer eens deze vega linzen spaghetti. Smullen!
Spicy linzensoep
Dit heb je nodig
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie - om in te bakken
- 400 gr linzen - uitlekgewicht
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 liter vegetarische bouillon
- 5 gr peterselie - vers
- 5 gr koriander - vers
- zeezout - naar smaak
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 el citroensap - van verse citroen
Zo maak je het
- snipper de rode en snijd de rode peper in ringen (zonder pitjes, of met pitjes als je van extra pittig houdt)
- fruit de ui en peper een paar minuten in olijfolie, laat de linzen intussen uitlekken
- voeg de linzen, korianderpoeder, komijnpoeder, kurkuma en bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken
- snijd intussen de peterselie en koriander fijn
- pureer de soep kort met een staafmixer, serveer de spicy linzensoep met de peterselie en koriander, een beetje zeezout, extra vergine olijfolie en verse citroensap
Hoi,
Ik, 79 jaar, sinds 11 jaar weduwnaar en eigen moestuin, klungel regelmatig op google en vraag welke kruiden in welk gerecht.
of het nou boerenkoolstamp wordt of linzensoep, ga ik met de verzamelde gegeven aan de slag op mijn eigen manier.
het is meestal voor 8 a 10 personen. 2 maaltjes voor vrouw van 88 jaar
en het overige “teveel” in maaltijdbakjes naar de diepvries. Wel of niet uit eigen tuin of uit een potje:
2 hals karbonades voor basis (5 uur laten trekken op laag pitje)
1 potje kalf fond van Aldi
2 blik linzen
1/2 pond rode linzen (was nog voorraadje van oktober)
Pond tomaten uit eigen kas / diepvries
bak gesnipperde paprika 2 stuks uit eigen tuin/diepvries
paar winterwortel fijn gesneden uit eigen tuin
koriander uit eigentuin/diepvries
bladpeterselie uit eigentuin/diepvries
prei uit eigentuin vers geoogst
enkel uien
stukje schwarzwalder schinken rustig gaar laten sudderen
beetje komijnzaad en ui een beetje garen/bakken in paar eetlepels olijf olie
zoals je ziet, alles bij elkaar en op mijn manier en het wordt wat het wordt. Ik doe het al jaren zo.
Bedankt. Helemaal niet aan gedacht.
Gebruik je rode of bruine linzen. De kant en klare linzen zijn die uit blik?
Ik heb de linzen van HAK in stazak gebruikt
als je gedroogde linzen gebruikt, hoeveel heb je dan ongeveer nodig? Denk je ongeveer 200 gram, zodat ze een gelijk deel aan gewicht toenemen door opname van water