Amandelkoekjes | recept zonder toegevoegd suiker
Dit is het lekkerste koekjesrecept zonder suiker dat we tot nu toe hebben gemaakt, echt verrukkelijk! Het zijn amandelkoekjes, gemaakt van amandelen ;-) dadels, sinaasappelsap en een snufje kaneel.
Het zijn weinig ingrediĆ«nten en we voegen geen suiker toe. Deze koekjes smaken zoet en dat komt natuurlijk door de dadels, sinaasapelsap en kaneel. Waarom suiker toevoegen als deze ingrediĆ«nten al zoet genoeg van zichzelf zijn? Wij snappen er echt niks van, die grote hoeveelheden suiker bij koekjesrecepten in een standaard kookboek. Als je altijd suiker toevoegt ben je gewend aan zoetigheid en is het soms even afkicken. Maar deze koekjes voelen niet als afkicken. Ze zijn verrukkelijk. En hoe fijn is het dat je een lekker koekje kan eten zonder toegevoegd suiker, zetmeel, smaakversterkers en aroma’s? Ik heb nog meer goed nieuws: deze koekjes gaan slechts 15 minuten in de oven. Je hoeft dus ook niet lang te wachten tot ze klaar zijn! :-D Wij vermalen de ingrediĆ«nten in een kleine keukenmachine, zo eentje van Tomado. Lekker klein en niet duur. Maar heb je geen keukenmachine, snij de amandelen en dadels dan heel fijn en kneed het samen met het sinaasappelsap en de kaneel tot een bal. Zo moet het ook lukken.
Dit recept is goed voor 6 koekjes. Je kan de koekjes bewaren in een afgesloten trommel, maar ze worden sneller taai dan koekjes uit de supermarkt. Vandaar een recept voor maar 6 koekjes, want het duurt niet lang voor ze op zijn …. En ook al zijn deze koekjes heerlijk en voedzaam, als je er 20 van eet krijg je toch flink wat calorieĆ«n binnen ;-)
Amandelkoekjes | recept zonder suiker
Dit heb je nodig
- 70 gr Amandelen - met vlies, ongezouten
- 50 gr Dadel - zonder pit
- 1/2 Sinaasappe - voor het sap
- 1/4 tl Kaneel
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Stop de amandelen, dadels en kaneel in een keukenmachine
- Knijp een halve sinaasappel erboven uit (let op dat er geen pitjes meekomen)
- Mix tot een plakkerig beslag
- Kneed tot een bal, verdeel in 6 kleine balletjes
- Leg de 6 balletjes op een bakplaat met bakpapier en druk er ronde koekjes van
- Schuif de bakplaat in de oven voor 15 minuten
- Controleer na 10 minuten of je koekjes niet te bruin worden
- Smullen maar!
Erg tegengevallen. Koekjes waren niet knapperig en ik kon ze ook niet langer in de oven laten want dan zouden ze zwart worden. Ik vind het een beetje zonde van de dadels en de amandelen. Eet ze dan liever in de vorm van rawballs. Die presenteren ook veel mooier dan wat er bij mij uit de oven kwam.
Super lekker, ik laat ze wel zeker 10 min langer in de oven om ze een beetje crispy te krijgen.
Hoe krijg je in Gods naam balletjes hier van? Veel te dun deeg. Wellicht teveel sinaasappel sap en dadels vol kh
Hi,
Wat kan als alternatief gebruikt worden voor de sinaasappel? Of kan het ook gewoon zonder?
Ben benieuwd.
Gewoon water
erggggggg lekker
Vraagje: kan je dit ook maken met amandelmeel? Of heeft dit wel degelijk een hele andere structuur?
Erg lekker !!!
lekker