Chips van courgette en Parmezaanse kaas
Wij zijn altijd op zoek naar leuke en verantwoorde snack alternatieven. Dit is er weer een. Niet zelf verzonnen. Maar voorbij zien komen op Pinterest en naar eigen idee nagemaakt. Het maken vergt wel enige tijd, maar niet van jou. Het meeste van de tijd staat dit gerechtje in de oven of liggen de plakjes te drogen.
Ik heb nog een fancy naam proberen te verzinnen voor deze chips van courgette en Parmezaanse kaas, maar ik kwam niet verder dan ‘Courgetti’s’ of ‘Crougette’. Mocht je een leuke naam hebben voor deze snack? Laat het me weten.
Het maken van deze courgette chips is erg eenvoudig. Waar even aandacht aan besteed moet worden is het zo droog mogelijk krijgen van de plakjes courgette. Blijven ze te nat dan worden ze niet krokant en dat is juist wat we willen. Ik heb de plakjes courgette daarom een uurtje tussen twee vellen keukenpapier gelegd met een grote snijplank erop zodat het vocht er een beetje uit trekt. Dit werkt best goed. Na een uur heb je redelijk droge plakjes en zijn ze klaar om de oven in te gaan.
Beleg de plakjes met een beetje Parmezaanse kaas en bak ze knapperig goudbruin in een voorverwarmde oven. Na ongeveer een half uur zijn ze klaar. Dan nog even afkoelen op een rooster en ze zijn klaar voor gebruik.
Tip! Serveer ze met een zelfgemaakte yoghurt dip of onze heerlijke Heksenkaas.
Chips van courgette en Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
- 1 Courgette
- 100 gr Parmezaanse kaas - geraspt
- Peper - naar smaak
Zo maak je het
- Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 2 millimeter dik
- Leg ze op een paar velletjes keukenpapier en dek ze daar ook mee af
- Leg er een snijplank op en laat ze een uurtje liggen (niet in de koelkast)
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg op het rooster een vel bakpapier en plaats hier de gedroogde plakjes op
- Verdeel de Parmezaanse kaas over de plakjes
- Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn
- Laat ze afkoelen op een rooster
Ik was er al bang voor, na een kwartier al zwart verbrandt….oventemperatuur zie ik overal 160 graden, dat lijkt me beter en dan wat langer in de oven. Kan helaas alles weggooien. Mag ik vragen wat voor parmezaanse kaas je gebruikt? UIt een zakje of vers geraspt van een blok? Ik deed het laatste.
Hoi Marianne,
Vervelend dat ze zijn verbrand. Heb je toevallig gebruik gemaakt van een heteluchtoven? We hebben Parmezaanse kaas gebruikt van een blok en zelf geraspt.
Groetjes,
Sven
Ze staan in de oven ziet er goed uit zoals alles van voedzaam en snel.heerlijk,raad het iedereen aan boek te kopen.
De naam voor de chips van courgette kan courfroma heten.
Zo een idee ,bedankt voor alles ,elke dag goed eten door jullie ?
!!!!!!!!!!!!!!!???
Bedankt voor je leuke berichtje! Goede naam ook :-)
Tof idee, dat ga ik proberen!
Zou het ook met bv Aubergine + bv Mozarella of geraspte pecotino kunnen?
Hoi Marianne,
Dat zou ik niet weten maar de combinatie klinkt heerlijk! Ik ga er mee aan de slag. Als het slaagt komt het recept online :-)