Chocolade aardbei cakes
Deze chocolade aardbei cakes zijn door verschillende mensen getest. En twee daarvan zijn niet altijd wild van onze cakes en muffins. Onze snacks zijnĀ doorgaans minder zoet dan ze gewend zijn en als je niet mindert met suiker, dan kan dat een beetje tegenvallen. Voor mij is het daarom een uitdaging om juist hen mijn creaties te laten proeven. Als zij het lekker vinden, dan is het niet alleen een knaller recept, dan is het me ook gelukt om mensen die niet zo met voedzaam eten bezig zijn, te overtuigen dat voedzaam en minder suiker echt heel lekker kan zijn. En dat zijn deze chocolade aardbei cakes!
In deze nieuwe strawberrie chocolate cakes creatie heb ik havermout en amandelmeel gecombineerd met heerlijke cakejes als resultaat. Ze gaan 40 minuten in de oven en zijn niet moeilijk om te maken.Ā De kracht van dit recept: lekkere aardbeien! Ik heb aardbeien op de markt gekocht aan het einde van de middag. Goedkoop en zoet! Voor aardbei cakes kun je ook perfect de wat gekneusde iets te rijpe aardbeien gebruiken, die je minder snel zo zou eten. Je houd ze langer goed als je ze in de koelkast bewaard.
Wist je dat de aardbei eigenlijk een schijnvrucht is? De kleine pitjes zijn de echte vrucht. Aardbeien bevatten veel vitamine C, kalium, calcium, fosfor en magnesium. Aardbeien zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar de Hollandse aardbeien in de zomer zijn het lekkerst, ze zijn er dan in overvloed en ze worden dan ook weer betaalbaar. Geniet in de zomer lekker van deze aardbeien! En heb je een flinke lading op de kop getikt voor een prikkie op de markt? Verwerk ze dan in deze chocolade aardbei cakes, in een lekkere salade, een ontbijt met havervlokken of een heerlijke smoothieĀ met aardbei!
Chocolade aardbei cakes
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 125 gr Havermout
- 75 gr Amandelmeel
- 25 gr Gebroken lijnzaad
- 1 snuf Zeezout
- 40 gr Amandelen - ongezouten
- 50 gr Pure chocolade - 86%
- 1 Banaan
- 2 Eieren
- 40 gr Kokosolie
- 100 ml Amandelmelk
- 200 gr Aardbeien
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de havermout, het amandelmeel, gebroken lijnzaad en een snufje zout in een kom
- Hak de amandelen en de chocolade grof en doe ze in de kom
- Prak de banaan tot moes in een kleine schaal, doe hier de eieren bij en kluts het
- Smelt de kokosolie in de magnetron en meng dit door het eimengsel
- Giet dit mengsel in de kom en meng alles goed, giet de amandelmelk erbij en roer goed door
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd de aardbeien in stukjes en schep deze door het mengsel
- doe het mengsel in een bakblik en bak de cake in 35 - 40 minuten af
Bij bereidingswijze, punt 2: DE meel en DE zaad?
Zou dit recept ook werken met kersen?
Hoi Marjolein, dat moet lukken, klinkt lekker ook!
Weten jullie een alternatief voor havermout. Ik vind dat nl niet lekker maar de rest vind ik wel lekker.
Trouwens jullie Groene Smoothie boekje ging ook mee op vakantie in de tas. Zo handig klein en super veel recepten
Tanks
Hoi Trees, je kunt hem helemaal met amandelmeel maken, gebruik dan de basis van dit recept: https://www.voedzaamensnel.nl/tussendoortje/banana-chocolate-brownies-zonder-suiker/ Wat leuk dat ons boekje is meegegaan op vakantie!