Chocolade muffins van amandelmeel met bosbessen
Oelalaaaaa ;-) Deze chocolade muffins zijn echt heel erg lekker! We maakten ze voor de covershoot van het magazine GezondNU, iedereen vond ze verrukkelijk en ze deden het ook goed op de foto. (Mis het decembernummer van GezondNU dus niet!) Dit chocolade muffins recept maken we met amandelmeel, pure chocolade, bosbessen en kokosolie. Allemaal gezonde ingrediënten. De muffins zijn een absolute gezonde snack. (niet allemaal in een keer opeten natuurlijk.)
Voor de verandering hebben we er eens een How To van gemaakt. We laten je stapsgewijs zien hoe je de deze heerlijke muffins kunt bereiden.
De ingrediënten (voor 6 chocolade muffins)
- 200 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 60 gram kokosolie
- 100 gram diepvriesbosbessen
- 70 gram pure chocolade (liefst 85%)
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de amandelmeel met de bakpoeder en het zout in een grote kom
Smelt de kokosolie kort in de magnetron en voeg toe
Voeg de eieren toe
Roer met een grote lepel (de garde bleek niet zo handig te zijn) de ingrediënten door elkaar
Hak de chocolade in kleine stukjes
En voeg toe aan het beslag
Voeg ook de bosbessen toe
Schep alles voorzichtig door elkaar
Totdat je een mooi chocolade muffin beslag hebt
Schep het beslag in de muffinvorm (wij gebruiken een handige silicone muffinvorm, gebruik je een metalen vorm, vet hem dan eerst goed in)
Druk het beslag lichtjes aan met de onderkant van de lepel
Je muffins zijn nu klaar om in de oven te gaan
Bak ze in 25 minuten op 180 graden goudbruin. Je huis gaat er heerlijk van ruiken
hoi, even een vraag, de 180 graden, is dat hetelucht oven of boven en onder warmte stand oven ?
alvast dank.
Vond ze echt niet lekker! Heel bitter.
Kun je ze invriezen?
Vr groet
Hebben we geprobeerd, maar ze worden er niet lekkerder van. Na ontdooien worden ze wat zacht. Misschien als je ze daarna nog even in de oven plaatst misschien?
Hi!
Kan iemand mij vertellen wat de de waardes hiervan zijn?
Groetjes
Kan ik kokos olie vervangen voor een gezouten room boter ( campina ). ?en ik heb alleen diep vries frambozen. .kan ik ze gebruiken? Alvast bedankt voor je reactie.
Hoi Nada,
Beetje late reactie… Maar je kunt er zeker roomboter voor gebruiken en ook diepvries frambozen moeten geen probleem zijn.
Deze muffins zijn echt heel lekker. Ik heb alleen de kokosolie vervangen voor een neutralere maïsolie. Maar dat doet niets af aan de smaak
Is er een soeciale reden om diepvries-blauwe-bessen te gebruiken in plaats vana verse?
Hoi Marijke,
Diepvriesbosbessen blijven sappiger, en ze zijn ingevroren in het juiste seizoen: toen er bosbessen in overvloed waren. Je hebt daardoor de heerlijk zoete bosbessen en die smaken nog lekkerder in een muffin.
Dank je wel Sven. Ik heb nu verse blauwe bessen in huis maar inderdaad is het niet het seizoen. Morgen doe ik de verse erdoor, ik zal iets meer gebruiken, en een andere keer neem ik de diepvries.
Ze zijn heerlijk en evengoed sappig met de verse bessen. Ik heb pure chocolade van Greensweet gebruikt, die is gezoet met stevia (echt lekker), dus er zit in de muffins geen suiker.
Net gemaakt. Ik vind ze lekker en ze waren zo klaar!
Ja makkelijk zijn ze he, ik ga ze ook weer eens maken, is alweer veel te lang geleden ;-)
Ik bn allergisch voor amandelmeel dus dacht ik boekweitmeel te gebruiken…helaas ik denk dat dit niet lukt met dit recept, het werd geen klevende massa en heel los bij het bakken, heel zout ook. Uiteindelijk weg moeten gooien. Jammer van de dur glutenvrije chocolade… Zou dit wel met maismeel kunnen?
Heb het recept gemaakt maar vond het echt tegenvallen.
Alle dure producten aangeschaft. Geen aanrader!
Ik denk dat je het dan niet helemaal goed gemaakt hebt hoor, ik vind ze namelijk erg lekker en mijn kinderen ook!
Smaken verschillen. Mijn man en ik vonden het ook allebei niet lekker. Wil niet zeggen dat ik het niet goed gemaakt heb. De smaak van het amandelmeel zorgt voor een spijsachtig bijsmaakje. Aangezien wij allebei geen amandelspijs lusten is dit dus geen succes.
Wat een heerlijke recepten staan op jullie site , die ga ik zeker allemaal proberen, nou ja allemaal .
Ik heb alleen een vraag over de sileconen bakvormen , mijn gevoel zegt dat die niet helemaal gezond zijn om in te bakken , ivm plastic, kunnen jullie daar iets mee?
Gr wil
Hoi Wil,
Naar ons idee kan het geen kwaad en is het meer bangmakerij. Er zijn ook sites waarop verteld wordt dat water drinken uit plastic flessen ongezond zou zijn. Ik heb nog geen onderzoek of studie kunnen vinden die het bewijs hiervoor leveren.
Groetjes,
Sven
Bak ze dan on papieren vormpjes