Chocolade muffins van zoete aardappel
Je verjaardag moeten cancellen, je vakantie in de soep gelopen, je bruiloft afgeblazen, etentje afgezegd? Als je zoals bijna heel Europa dit weekend thuis bent, kun je maar beter iets lekkers bakken. Zoals deze chocolade muffins van zoete aardappel. Krijg je ook nog goede voedingsstoffen binnen. En die kun je wel gebruiken nu het corona virus om ons heen woedt.
Heb je onze tips al gelezen om je afweersysteem sterk te houden? Een van de tips is: reduceer stress. Het maken van deze goddelijke chocolade muffins gaat daar zeker aan bijdragen. Je waant je namelijk in choco heaven en vergeet even de wereld om je heen.
Vegan chocolade muffins
Deze vegan chocolade muffins van zoete aardappel zijn erg leuk om met kinderen te maken. Zacht gekookte (en afgekoelde) zoete aardappels stampen, kan iedereen. De gehakte noten erdoor roeren is ook een prima taakje voor kleine kinderen. We moeten er met elkaar het beste van maken. Laten we dit moment van muffins bakken maar even zien als quality time. Om zo de chaos om je heen, al is het maar voor even, te kunnen vergeten.
Vegan chocolade muffins
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 450 gr zoete aardappel
- 6 medjool dadels
- 100 gr havermeel
- 3 el cacaopoeder - rauw
- snufje zout
- 25 gr walnoten
- 30 gr pompoenpitten
- 100 ml cashewmelk
Zo maak je het
- schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in 12 minuten gaar en zacht, giet af en laat even afkoelen
- verwarm de oven voor op 180 graden
- hak de walnoten, de pompoenpitten (of vermaal in een keukenmachine)
- ontpit de dadels en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes
- prak de zoete aardappel en vermaal ze (bij voorkeur in een keukenmachine) met de dadels, noten, pitten, havermeel, cacaopoeder, snufje zout en de cashewmelk tot een zacht beslag
- verdeel het beslag over 6 muffins in een flexibele muffinvorm, leg er nog wat pompoenpitten bovenop en bak de muffins in 25 minuten gaar in de oven
- haal de muffins uit de vorm en laat ze even afkoelen op een rooster