Courgette rolletjes gevuld met zalm en ricotta
Precies een week geleden maakte ik deze courgette rolletjes gevuld met Parmaham. Ik vond ze zo lekker dat ik er maar meteen een variatie op bedacht heb. Dit keer dus niet met Parmaham maar met zalm. De ricotta en de pijnboompitjes zijn ongewijzigd gebleven. De perfecte snack voor op elke verjaardag ieder feestje of gewoon als voorgerechtje.
Zalm combineert geweldig met zachte kazen, maar het beste met ricotta. Deze kaas is licht zoet van smaak en vormt een mooie combinatie met de zoute zalm en knapperige nootachtige pijnboompitjes. De courgette kun je gewoon rauw eten en bevat daardoor al zijn gezonde voedingsstoffen. Een gezonde snack op tafel zetten is helemaal niet moeilijk. Met een paar minuten rol je ze dicht en kan je ze serveren. Of maak ze een paar uur van tevoren en bewaar ze in de koelkast. Bewaar ze wel in een apart bakje en leg ze vlak voor het serveren op een plankje of bordje. Na een tijdje gaat er wat vocht uitlopen. Serveer de rolletjes met een flinke hoeveelheid vers gemalen peper.
Courgette rolletjes gevuld met zalm en ricotta
Dit heb je nodig
- 1 Courgette
- 100 gr Zalm
- 150 gr Ricotta
- 20 gr Pijnboompitjes
- Peper - naar smaak
Zo maak je het
- Was de courgette en schil deze met de kaasschaaf in de lengterichting in dunne plakken
- Leg een plak voor je neer en leg daar een reepje zalm op (snijd met een mes reepjes van de zalm)
- Schep een beetje ricotta op het begin en strooi er wat pijnboompitjes over
- Rol de courgette op, zet het rolletje vast met een prikker en bestrooi met vers gemalen peper