Gember muffins | Muffins van amandelmeel
Dit recept voor gember muffins is koolhydraatarm en glutenvrij. De gember muffins kunnen als snack gegeten worden maar kunnen ook een aanvulling zijn op de lunch. Voor de gembermuffins gebruiken we amandelmeel dat enorm vult en rijk is aan goede voedingsstoffen.
De zoetige lucht met een snufje gember deed de keuken heerlijk ruiken tijdens het bakken van deze gember muffins. Het maken ervan is een feest. Het beslag is simpel en er zijn geen keukenmachines voor nodig. Slechts een bakvorm, wij gebruiken zo’nĀ rode silicone muffinvorm voor 6 muffins, een grote kom, een garde, een rasp, een klein schaaltje en een oven.
Muffins van amandelmeel
Muffins van amandelmeel zijn een stuk voedzamer dan muffins die gemaakt worden van bloem. Amandelmeel wordt gemaakt van amandelen die rijk zijn aan veel vitamines en mineralen waaronder belangrijke B-vitamines. Ook de vetten uit amandelmeel mogen niet vergeten worden. Deze zeer belangrijke onverzadigde plantaardige vetten zijn belangrijk voor veel functies in ons lichaam. Wij geven de voorkeur aan blanke amandelmeel zonder vliesjes. Deze is wat minder droog en lekkerder van smaak. De blanke amandelmeel is te koop bij De Tuinen.
Gember als smaakmaker
Gember vinden we heerlijk! De smaak is nergens mee te vergelijken. In deze gember muffins gebruiken we er behoorlijk wat van. Gember is een bijzonder product dat van oudsher bekend staat om zijn vele geneeskrachtige werkingen. De gingerolen in gember werkenĀ onstekingsremmend. Gember helpt ook misselijkheid voorkomen waardoor het goed gebruikt kan worden tegen reisziekte. De Amerikaanse professor Ann Bode ontdekte dat de stof 6-gingerol een kankerremmend effect heeft op darmkanker. 6-gingerol komt veelĀ voor in de gemberwortel.
Gember muffins | Muffins van amandelmeel
Dit heb je nodig
- 300 gr Amandelmeel
- 3 Eieren
- 100 gr Roomboter
- 1 1/2 Bakpoeder
- 1 tl Kaneel
- 40 gr gember - vers
- 3 tl Gemberpoeder
- 2 Banaan
- 300 gr Amandelmeel
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng het amandelmeel, bakpoeder, de kaneel en het gemberpoeder in een kom
- Pel de bananen en prak ze in een klein kommetje tot moes
- Smelt de roomboter 30 seconden in de magnetron
- Breek de eieren en doe ze met de roomboter en bananenmoes in de kom, meng alles goed met een garde
- Schil de gember en rasp het boven een schaaltje, voeg de geraspte gember en het sap toe aan het beslag en verdeel goed
- Schep het beslag in de muffinvorm en verdeel over de 6 vakjes, druk een beetje aan
- Plaats de muffins 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn
- Haal de muffins uit de vorm door de vorm om te kiepen en laat de muffins even afkoelen op een rooster
Zou ik deze gembermuffins ook met gemberbolletjes in siroop kunnen maken?
Als dat eventueel kan, dan ook 40 gram aanhouden en ook de 3 theelepels gemberpoeder?
Vriendelijke groetjes,
Marianne
Ik heb de gembermuffins gemaakt en ze zijn erg lekker, maar nu lees ik geregeld dat amandelmeel toch niet zo goed voor ons is, als je er teveel van binnen krijgt .
Weet jij wat hiervan klopt, temeer omdat hier 300 gram amandelmeel in is verwerkt ?
Groetjes, Gerrie
Hoi Gerrie,
Amandelmeel is een mooie afwisseling voor tarwemeel en is rijk aan vitaminen en mineralen. Zoals eigenlijk geldt voor alle voedingsmiddelen, bepaald de hoeveelheid die je er van tot je neemt in hoeverre een voedingsmiddel gezond voor je is. In dit recept zit 300 gram amandelmeel. Het recept is voor vier personen dus je eet minder dan 100 gram per persoon. Dat is een mooie hoeveelheid en zorgt niet voor nadelige effecten.
Groetjes,
Sven
Lukt het met volkorenmeel i.p.v. amandelmeel?