Gemberkoekjes met chocolade
Gember en chocolade, twee ingrediƫnten die je misschien niet zo snel zou combineren, blijken een hele goede match! De subtiele pit en het verwarmende karakter van gember passen perfect bij de zoete, smeltende smaak van pure chocolade. Weet je wat er nog meer lekker smaakt bij deze homemade gemberkoekjes? Een vers kopje koffie.
Wij zijn nog maar kort koffiedrinkers. We hielden het altijd bij thee, maar op een dag kwam Sven terug van een fotoshoot. Hij moest een topchef fotograferen in Milaan (hoe vet!) en de chef zette daarbij een kopje koffie voor zijn neus. Uit beleefdheid dronk hij hem op en voor het eerst dacht hij: hmm misschien kan ik dit wel lekker gaan vinden. Dus eenmaal thuis begon het onderzoek. Want koffie van vers gemalen bonen, dat smaakt toch wel anders dan koffie van koffiepads of cups.
Een heerlijke koffiebreak met de WMF Perfection 860L en homemade gemberkoekjes
We zijn zo’n vijf jaar geleden begonnen met koffiedrinken en deden dat in eerste instantie toch met een klein koffiezetapparaatje met cups. Wat ons, naast de smaak, een beetje dwarszat, was het afval dat je daarmee produceert. Er zijn recyclebare cups, maar in de praktijk gooiden we toch steeds van die aluminium cupjes in de prullenbak. Onlangs ging Sven op onderzoek uit (hij is de onderzoeker van ons twee) en een volautomatische koffiemachine kwam op ons verlanglijstje te staan.
Je raadt het al: het is de WMF Perfection 860L geworden en wat een mazzel, zij stonden wel open voor een leuke samenwerking. We hebben het apparaat mogen uitproberen en hele mooi foto’s gemaakt. We zijn nu wel verwend: het is net of je thuis koffie drinkt die je normaal in een restaurant geserveerd krijgt. Heerlijk!
Makkelijk gemberkoekjes recept: slechts 15 minuten in de oven
Deze gemberkoekjes met chocolade zijn simpel om te maken, maar er zit wel wat wachttijd in. Al moeten ze slechts 15 minuten in de oven, je moet ze daarna even af laten koelen voordat je ze in de gesmolten chocolade dipt en dat laagje chocolade moet uitharden in de koelkast. Neem daar een uurtje voor. In de tussentijd kun je genieten van een lekker kopje koffie! Met de WMF Perfection serie zet je zelf alle soorten koffie die je kunt bedenken. Cappuccino, latte macchiato, lungo, Americano, espresso … you name it. Wij drinken standaard zwarte koffie en ik begin de dag het liefst met een Americano.
Deze gemberkoekjes bevatten weinig suiker: we zoeten ze met een klein beetje gembersiroop. Ze zijn een stuk minder zoet dan standaard koekjes of klassieke gemberkoek recepten, maar precies zoet genoeg. Het laagje pure chocolade voegt natuurlijk ook nog een beetje zoetigheid en smeuĆÆgheid toe. Ik zeg: bakken maar!
De voordelen van een volautomatische koffiemachine van WMF
Wat er nog meer fijn is aan dit apparaat, naast dat je thuis koffie kunt maken van vers gemalen bonen? Hij geeft een seintje als je hem schoon moet maken en dat schoonmaken is niet ingewikkeld. Het apparaat begeleidt je daar ook nog stap voor stap bij, maar na Ć©Ć©n keer heb je de voorbeeldplaatjes op het scherm niet meer nodig. Deze koffiemachine geeft het ook aan als je water moet bijvullen, de lekbak moet legen of als je het koffieresidubakje moet legen. Easy peasy. Wat ook leuk is: je kunt je eigen favoriete koffiesoorten opslaan in een profiel en een naam toevoegen. Denk aan de hoeveelheid bonen of hoeveel milliliter koffie je wilt, zodat jouw smaak koffie perfect in jouw kopjes past. Wil je – net als vroeger – filterkoffie maken? Aan de zijkant zit een vakje voor gemalen koffie, dus dat kan ook.
Gemberkoekjes met chocolade
Dit heb je nodig
- 100 gr volkoren tarwemeel
- 75 gr amandelmeel
- 50 gr roomboter - ongezouten, op kamertemperatuur
- 1 snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl verse gember
- 30 ml gembersiroop
- 100 gr pure chocolade
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onderwarmte)
- Doe het tarwemeel, de amandelmeel, het bakpoeder en het zout in een kom, schep door elkaar
- Schil en rasp de gember, totdat je twee flinke theelepels hebt, voeg dit toe aan het beslag
- Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg samen met de gembersiroop toe
- Kneed alles tot een mooi deeg en verdeel dit in ongeveer 14 balletjes
- Druk de deegballetjes plat op een met bakpapier beklede ovenschaal, bak de koekjes gaar en goudbruin in 15 minuten
- Breek intussen de chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie
- Laat de koekjes even afkoelen en doop ze in de gesmolten chocolade
- Leg de koekjes op een rooster of bord, met bakpapier, dat in je koelkast past en laat de koekjes daarop uitharden in je koelkast
- Serveer de gemberkoekjes met een lekker kopje koffie
Deze blog bevat een samenwerking, alles is gebaseerd onze mening. Lees onze disclaimer.