Zoet en zout, het is een bijzondere maar lekkere en verrassende combinatie. En dat zijn deze gevulde frambozen met feta ook! Het recept is super simpel: vul de holtes van de frambozen met brokjes feta en eet ze uit het vuistje. Leuk als voedzame snack voor op een gezellig avond. 

De framboos is een plant uit de rozenfamilie en komt van nature in heel Europa voor. De frambozenstruik kun je ook in je eigen tuin planten, zo kun je pas echt verse frambozen gebruiken voor deze gevulde frambozen met feta!

De framboos bevat veel kalium, calcium, fosfor, magnesium en vitamine C. Zomerframbozen uit Nederland zijn van mei tot en met oktober beschikbaar, maar ze zijn het lekkerst en het meest betaalbaar in het oorspronkelijke seizoen van de framboos: in juni, juli en augustus. Je hebt ook herfstframbozen, die worden gekweekt in een verwarmde kas.

Heb je erg rijpe of ingevroren frambozen over? Gebruik ze in een frambozen smoothie:

Frambozen smoothie

 

Gevulde frambozen met feta

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 125 gr Frambozen
  • 25 gr Feta
  • 2 blaadjes munt - vers

Zo maak je het

  • Verkruimel de feta
  • Vul de holtes van de frambozen voorzichtig met de brokjes feta
  • Snijd de munt fijn en strooi dit over de gevulde frambozen
Print dit recept
Recept: gezonde snack, Snack, tussendoortje
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Jennifer