Healthy magnums met mangovulling
Sun is shining! Tijd voor een ijsje. Wat dacht je van een homemade magnum? Maar dan eentje die verantwoorder is dan de standaard mangnum. Dit is een recept voor healthy magnums met een vulling van mango en banaan. Een Magnum fruit met een krokante pure chocolade crust en amandelen. Deze homemade magnums zijn een traktatie en we maken ze zonder suiker toe te voegen.
Homemade magnums met een vulling van vers fruit
De vulling van mango en banaan op zich is al lekker als een ijsje. Maar zonder chocoladelaagje is het natuurlijk geen magnum. Zoals je aan de foto’s kunt zien, heb ik de vulling op een andere dag gemaakt. Pas na een paar dagen maakte ik de chocoladelaag. En dat kan dus ook prima! De bereiding is supersimpel: je mixt mango vruchtvlees, banaan en een beetje yoghurt in de blender. Je giet de mix in ijsvormpjes en laat ze minimaal 4 uur in de vriezer uitharden.
De vormpjes die ik gebruik zijn van Lékué. Je kunt ze hier bestellen, mocht je nog geen ijsvormpjes in huis hebben. Ze zijn er ook in het grijs, met een bakje om je ijsjes in de chocolade te kunnen dippen. Ik heb daar nu een glas voor gebruikt en dat glas verwarmd voordat ik de warme chocolade erin deed. Anders stolt de chocolade al in het glas en dat wil je niet.
Het omhulsel van deze homemade magnums maak je door pure chocolade te smelten. Ik heb er blanke, fijngehakte amandelen aan toegevoegd. Hierdoor krijg je die klassieke almond crust. Tot slot heb ik een heel klein beetje grof zeezout toegevoegd. Dat maakt de crust nog lekkerder.
Deze ijsjes zijn ook erg lekker:
Banaan-wortel ijsjes
Watermeloenijsjes
Regenboogijsjes
Sinaasappelijsjes
Aardbei-yoghurtijsjes
Geniet van deze heerlijke zomerse dagen!
Healthy magnums
Dit heb je nodig
- 1 mango - +/- 350 g mangovlees
- 1 banaan
- 100 ml yoghurt
- 275 g pure chocolade
- 40 g witte amandelen
- snufje zeezout
Zo maak je het
- schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit, pel de banaan
- doe de mango, de banaan en de yoghurt in de blender en meng goed
- giet het fruitmengsel in de ijsvormpjes en laat ze minimaal 4 uur in de vriezer hard worden
- breek de pure chocolade in blokjes en smelt au bain-marie (plaats een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water, zorg er voor dat de kom het water niet raakt)
- hak de amandelen fijn en roer ze door de gesmolten chocolade
- haal de bevroren ijsjes uit de vormpjes en doop elk ijsje in de gesmolten chocolade, bestrooi elk gedipt ijsje direct met een snufje zeezout
- leg de ijsjes op een bordje met bakpapier, zet terug in de vriezer tot de chocolade volledig hard is (ongeveer 15-20 minuten)
- wil je de ijsjes langer bewaren? Pak ze dan in in folie en leg ze terug in de vriezer.